چاق ترین کشورهای جهان کداماند؟
بر اساس آمار و ارقام سازمان بهداشت جهانی، نرخ چاقی در سراسر جهان، از جمله آمریکا و بریتانیا دو برابر شده است. اکنون بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان چاق تلقی می شوند و BMI آنها بالای 30 می باشد.
طبق گزارش سالانه WHO ، ساموآی آمریکایی اکنون چاق ترین کشور جهان است و سه چهارم بزرگسالان ساکن این جزیره متعلق به ایالات متحده، چاق می باشند.
تجزیه و تحلیل ارقام منتشر شده از سوی WHO در عین حال نشان می دهد که زنان فرانسوی و اسپانیایی نسبت به سال 1990، کمتر چاق می باشند.
در سال 1990، ویتنام، تیمور شرقی، اتیوپی و بنگلادش کمترین میزان چاقی را داشتند و کمتر از 0.3 درصد از ساکنان این کشورها (معادل یک نفر در 333 نفر) چاق تلقی می شدند.
در آن زمان، جمعیت بزرگسال بریتانیا در فهرست جهانی چاقی، رتبه هفتاد و سوم را اشغال کرده بود و بین برمودا و شیلی با میانگین 12.4 درصد قرار داشت. تا سال 2022، رتبه بریتانیا یک پله سقوط کرد و در رده 74 قرار گرفت. در این زمان 28.7 درصد از جمعیت چاق بودند که حاکی از افزایش بیش از 130 درصدی است.
در سال 1990، ایالات متحده بین عربستان و اوکراین، جایگاه 21 جدول جهانی را اشغال کرد. در آن سال 18.5 درصد از بزرگسالان آمریکایی سطح BMI حداقل 30 را گزارش کردند. اما تا سال 2022، حدود 42.9 درصد از بزرگسالان آمریکایی چاق بودند. جایگاه آمریکا در جدول جهانی با سه پله صعود به رده هجدهم رسید.
تا سال 2022، 42.9 درصد از بزرگسالان آمریکایی چاق بودند که این افزایش نیز بیش از 130 درصد است که آنها را با سه پله صعود به رده هجدهم رساند.
در سال 2022، کشورهای ویتنام با 2.1 درصد، تیمور شرقی با 2.3 درصد و اتیوپی با 2.4 درصد، در انتهای جدول قرار گرفتند.
آنچه که بیش از همه نگران کننده است این است که سطوح چاقی به ویژه در کشورهای فقیر و درگیر ناامنی غذایی با سرعت بیشتری افزایش یافته است. عجیب اینکه در حال حاضر افراد چاق در آفریقا بیشتر از افراد مبتلا به سوء تغذیه هستند.
چاقی به خودی خود بیماری نیست، بلکه باعث ایجاد بسیاری از مشکلات دیگر، از جمله دیابت نوع دو، بیماری های قلبی و عروقی و نارسایی کلیوی می شود.