پدر شدن مغز مردان را تغییر میدهد

طبق مطالعه جدیدی که در مجله علمی Cerebral Cortex منتشر شده است، پدر شدن باعث میشود مغز مردان تغییراتی را تجربه کند که از توانایی آنها در پیوند با نوزادشان پشتیبانی کرده و نسبت به نیازهای نوزاد حساس می کند.
داربی ساکسبه، محقق ارشد، استاد روانشناسی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که تغییرات ساختاری مغز را مطالعه میکند، و همکارانش در اسپانیا مطالعات تصویربرداری مغز را روی 40 پدر قبل و بعد از تولد اولین فرزندشان انجام دادند. آنها دریافتند که وقتی مردان قبل و بعد از پدر شدن، کاهش ماده خاکستری را تجربه میکنند، این تغییرات ظریفتر از زنان است.
تغییرات تجربه شده در درجه اول در قشر مغز – بخشی از مغز که مسئول عملکردهای اجرایی مانند حافظه، تفکر، استدلال، یادگیری، حل مساله و پردازش عاطفی است – یافت شد که در آن کاهش ماده خاکستری به عنوان راهی برای بهبود توانایی مغز مردان در پردازش اطلاعات درک میشود. در یک مطالعه تکمیلی، ساکسبی و تیمش 38 پدر تازهکار را بررسی کردند و دریافتند افرادی که انگیزه و تعهد بیشتری نسبت به والد بودن گزارش کردند، کاهش بیشتری در حجم ماده خاکستری در قشر مغز خود تجربه نمودند.
کاهش ماده خاکستری در قشر مغز تنها تغییری نیست که پدران قبل و بعد از تولد نوزادان خود تجربه میکنند. مطالعات متعدد نشان میدهد که مردان نیز تغییرات هورمونی را تجربه میکنند.