فرار پزشکان آمریکایی به کانادا؛ اثرات سیاست های ترامپ بر مهاجرت کادر درمانی

مارک روئل، جراح مشهور قلب در اتاوا، که سال گذشته قرار بود به ایالات متحده نقل مکان کند و مدیریت بخش جراحی قلب دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو را بر عهده بگیرد، به دلیل تهدیدهای دونالد ترامپ علیه کانادا، تصمیم گرفت در کشور خود بماند.
او به سیبیسی گفت: کانادا تحت فشار است و من احساس کردم وظیفه من این است که از داخل کشور به مردم خود خدمت کنم.
روئل تنها پزشکی نیست که از کار در آمریکا منصرف شده است. به دنبال آشفتگیهای سیاسی ایجادشده توسط ترامپ، پزشکان آمریکایی به فکر مهاجرت به کانادا افتادهاند و پزشکان کانادایی نیز فرصتهای کاری در ایالات متحده را کنار گذاشتهاند.
روئل، که بیش از یک دهه ریاست بخش جراحی قلب در موسسه قلب اتاوا را بر عهده داشت، قصد داشت مهارتهای خود را که محصول سیستم پزشکی کانادا هستند، در سطح بینالمللی به اشتراک بگذارد. اما تهدیدهای ترامپ، از جمله اعمال تعرفهها و احتمال الحاق کانادا، او را به تجدیدنظر وادار کرد.
در همین حال، پزشکان آمریکایی نیز نگران آینده کاری خود در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ هستند. سیبیسی با سه پزشک آمریکایی که به کانادا مهاجرت کردهاند یا در حال بررسی این گزینه هستند، صحبت کرد. این پزشکان به دلیل ترس از انتقامجویی حاضر نشدند علناً صحبت کنند اما از نگرانیهای خود درباره سیاستهای ضدعلمی و ضدواکسن وزیر بهداشت، رابرت اف. کندی جونیور، سخن گفتند.
موج درخواستها برای مهاجرت به کانادا افزایش یافته و در ماههای اخیر بیش از دو برابر شده است. در پاسخ به این روند، کانادا موانع اداری برای اخذ مجوز پزشکان خارجی را کاهش داده است. وزارت بهداشت انتاریو تأیید کرده که پزشکان آموزشدیده و دارای گواهی از ایالات متحده میتوانند بلافاصله در انتاریو مشغول به کار شوند. تنها در سال گذشته، 351 پزشک آمریکایی در این استان ثبت نام کردهاند.
روئل معتقد است که کانادا در مواجهه با آینده نامشخص، در بهترین موقعیت قرار دارد: سیستم درمانی ما نیاز به اصلاحاتی دارد، اما اصول اساسی آن مانند برابری و دسترسی همگانی، ارزشمند است.