صدای بازگشته: سومین بیمار نورالینک دوباره با کمک هوش مصنوعی حرف زد

مرد اهل آریزونا به نام برد اسمیت به سومین فرد جهان تبدیل شده که ایمپلنت مغزی شرکت نورالینک (متعلق به ایلان ماسک) را دریافت کرده و توانسته دوباره با صدای خودش سخن بگوید.
اسمیت که مبتلا به بیماری ALS (یک بیماری تحلیلبرندهی عصبی) است، به جز حرکت چشمها و گوشههای دهان، توان حرکتی دیگری ندارد و قدرت تکلم خود را نیز از دست داده بود.
ایمپلنت مغزی کوچک، به اندازه پنج سکه روی هم، مغز او را به لپتاپ مکبوکش متصل میکند و اجازه میدهد که با حرکت دادن نشانگر (کرسر) روی صفحه، تایپ کند. سپس هوش مصنوعی Grok متعلق به ماسک، با استفاده از نمونههای صوتی ضبطشده قدیمی اسمیت، صدای دیجیتالی بسیار مشابه صدای واقعی او را بازسازی کرده و متن تایپشده را میخواند.
برد اسمیت در ویدیویی که در شبکه X (توییتر سابق) منتشر کرده، میگوید: من با تلهپاتی میتوانم کامپیوتر را کنترل کنم – زندگی عالی است!
ALS بیماری است که نورونهای حرکتی را تخریب میکند اما ذهن افراد را سالم نگه میدارد. اسمیت در ویدیوی خود توضیح داده که همهی حرکات بدنش متوقف شده و برای زنده ماندن به دستگاه تنفس وابسته است.
ایمپلنت نورالینک با استفاده از رباتی شبیه چرخ خیاطی به عمق چند میلیمتری مغز وارد میشود. این ربات یک بخش کوچک از جمجمه را برمیدارد، الکترودهای نازک را به مناطق خاصی متصل میکند و پس از آن فقط یک زخم کوچک باقی میماند.