اخباراخبار کانادا

سیاستمدار سابق سیک: ترودو، از نظر جامعه شناختی و سیاسی، یک احمق است

اوجال دوسانج، وکیل و رئیس دولت سابق بریتیش کلمبیا از حزب نیو دموکرات و وزیر کابینه پل مارتین (نخست وزیر لیبرال)، می گوید: اکثر سیک های کانادا هیچ ارتباطی با جدایی طلبان خالستان ندارند، ولی از ترس انتقامجویی سکوت می کنند. 

مبارزه برای کشور مستقل سیک در پنجاب، هند، از دهه 1930، زمانی که سلطه بریتانیا در هند به پایان خود نزدیک می شد، آغاز شد. این جنبش در کانادا فعال است و به تنش های کنونی بین دو عضو گروه کشورهای مشترک المنافع، یعنی هند و کانادا دامن زده است.  

دوسانج بر خلاف بسیاری از همتایان سیک خود در کانادا، از صحبت کردن، بخصوص از سال 1985 . به این سو، ابایی ندارد. این زمانی بود که بمبگذاری در پرواز Air India 182 توسط افراط گرایان خالستانی منجر به کشته شدن 329 نفر شد. 

اوجال 78 ساله، بارها توسط افراط گرایان سیک تهدید به مرگ شده، اما می خواهد کانادایی ها را متقاعد کند اکثریت قریب به اتفاق 800 هزار سیک ساکن کانادا، از جنبش خالستان حمایت نمی کنند. او معتقد است تنها 5 درصد از اعضای جامعه سیک حامی جنبش هستند. 

اوجال در قدرت گیری جنبش جایی طلبان خالستان در کانادا، ترودو را به دو دلیل مقصر می داند و می گوید: اولا اینکه ترودو نمی داند که اکثریت قریب به اتفاق سیک ها علیرغم اینکه به معبد می روند، کاملا سکولار هستند. دلیل دوم اینکه خالستانی ها اکثریت نیستند و اینکه هیچکس علیه آنها حرف نمی زند، از ترس است. اوجال می گوید این تقصیر ترودو است که هر فرد سیک یک خالستانی فرض می شود. 

اوجال می گوید: جاستین (ترودو) و من در مجلس عوام وقتی چند سال با او به عنوان نماینده مجلس بودم، بحث های طولانی داشتیم. ما از سال 2008 تا 2011 با هم نماینده مجلس بودیم و من با او در مورد هویت و مذهب و همه اینها گفتگوی طولانی داشتم، با این وجود او با خالستانی ها موافقت کرد. 

اوجال می‌ گوید: ترودو، از نظر جامعه‌ شناختی و سیاسی، یک احمق است. زیرا از درک اینکه چگونه ملت ها و کشورها را می سازید، عاجز است. 

اوجال واکنش های کانادا و آمریکا در قبال طرح ترور رهبران سیک در کشورهایشان را مقایسه کرده و می گوید: رئیس جمهور آمریکا شخصا درباره طرح قتل خنثی شده علیه یک جدایی طلب سیک در آمریکا اظهار نظر نکرد. وزیر امور خارجه آمریکا هم بیانیه نداد و صرفا یکی از مقامات جزء وزارتخانه درباره کیفرخواست صحبت کرد. آمریکا با این مساله با احتیاط برخورد کرد، اما ترودو علنا درباره آن صحبت کرد، چون می خواست قوی به نظر برسد و اعضای سیک کابینه اش را راضی کند. 

منبع خبــــــر

 

 


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Adblock را متوقف کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید