اخباراخبار کانادا

داگ فورد خواهان حذف مکزیک از معاهده تجارت آزاد آمریکای شمالی است

 

رهبر بزرگترین استان کانادا وارد قلمرو جدیدی شده و از حذف مکزیک از توافق تجاری آمریکای شمالی صحبت می کند. داگ فورد، سه شنبه 12 نوامبر ایده بازگشت به یک پیمان تجاری دو جانبه (کانادا-ایالات متحده) مانند آنچه قبل از تصویب نفتا در سال 1994 وجود داشت را مطرح کرد. 

انگیزه اظهارات او پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده بود – یک رویداد بالقوه تغییر دهنده بازی با پیامدهایی برای ترتیبات تجاری و امنیتی در سراسر جهان.

فورد به چالش های پیش روی پیمان سه جانبه (CUSMA) اشاره کرد که قرار است در سال 2026 بازنگری شود. یکی از بزرگترین چالش‌ ها، نارضایتی ایالات متحده از راه اندازی کارخانه اتومبیل سازی چینی در مکزیک است. 

فورد گفت: تجارت آزاد باید منصفانه باشد. مکزیک از زمان امضاء توافقنامه سه جانبه به خود اجازه داد تا به دریچه ای برای ورود اتومبیل های چینی، قطعات اتومبیل و سایر محصولات به بازارهای کانادا و آمریکا تبدیل شود، معیشت کارگران کانادایی و آمریکایی را در معرض خطر قرار بدهد و جوامع ما را تضعیف کند. 

فورد از مکزیک خواست تا بر واردات چینی تعرفه وضع کند تا قطعات اتومبیل چینی را از زنجیره تامین آمریکای شمالی دور نگه دارد. وی افزود: اگر مکزیک با اعمال  تعرفه‌ های مشابه کانادا و آمریکا بر واردات چینی موافقت نکند، نباید روی میز مذاکره حضور داشته باشد و از دسترسی به بزرگترین اقتصاد جهان بهره مند شود. در عوض، ما باید با مذاکره مستقیم بر سر توافقنامه تجارت آزاد دوجانبه آمریکا و کانادا، نزدیکترین شراکت اقتصادی روی زمین را در اولویت قرار دهیم.

فورد در کنفرانس خبری روز سه شنبه پیشنهاد کرد دولت فدرال به دنبال یک توافق تجاری دوجانبه با ایالات متحده و شاید یک توافق دوجانبه جداگانه با مکزیک باشد.

سخنگوی کریستیا فریلند، وزیر دارایی و معاون نخست وزیر کانادا، به تعرفه هایی که کانادا بر اتومبیل های الکتریکی، فولاد و آلومینیوم چین اعمال کرده است، اشاره کرد. کاترین کاپلینسکاس، مدیر ارتباطات فریلند در بیانیه ای رسانه ای گفت: کانادا قاطعانه بر این باور است که برای یکسان کردن زمین بازی برای کارگران کانادایی در مواجهه با سیاست های چین، اقدام قاطع لازم می باشد. کانادا درب پشتی برای ورود سایر کشورها به بازار مهمترین دوست و متحد ما، ایالات متحده نخواهد بود.  

شرکت ‌های اتومبیل سازی کانادایی بارها زنگ خطر را در مورد سرمایه ‌گذاری چین در مکزیک به صدا در آورده ‌اند. فلاویو ولپ که برای تولید کنندگان قطعات اتومبیل در کانادا لابی گری می کند، گفت: چینی ها در استراتژی های خود برای دسترسی به بازار آمریکای شمالی بی امان هستند و همه شرکا مسئولیت حفاظت از خود را دارند.

منبع خبــــــر

 

 


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Adblock را متوقف کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید