پوست مصنوعی انسانی میتواند جایگزین آزمایشهای حیوانی در داروسازی شود

دانشمندان نوعی پوست انسانی چاپ سهبعدی را توسعه دادهاند که شامل سلولهای زنده است. هدف از این نوآوری استفاده از آن در آزمایشهای دارویی و آرایشی است تا دیگر نیازی به استفاده از حیوانات نباشد.
این پوست مصنوعی ممکن است روزی جایگزین آزمایشهای دارویی و آرایشی روی حیوانات شود.
پژوهشگران دانشگاه فناوری گراتس در اتریش و مؤسسه فناوری ولوور (VIT) در هند موفق شدهاند نسخهای مصنوعی از پوست انسان تولید کنند که میتواند نیاز به آزمایش روی حیوانات را از بین ببرد. این پوست مصنوعی ساختار سهبعدی و ویژگیهای بیومکانیکی اپیدرم واقعی (لایه بیرونی پوست) را بهدقت بازسازی میکند. این موفقیت بهواسطه ترکیب هوشمندانهای از سلولهای انسانی و هیدروژلی ویژه به دست آمده است — مادهای ژلهمانند که عمدتاً از آب و پلیمر تشکیل شده و یک شبکه نگهدارنده مایع ایجاد میکند که به تکثیر سلولهای دیگر کمک میکند.
در حال حاضر، نخستین نمونههای چاپ سهبعدی این پوست برای آزمایش نانوذرات آماده شدهاند. اگر این آزمایشها موفقیتآمیز باشند، این دستاورد میتواند به کاهش یا حتی حذف کامل نیاز به آزمایشهای حیوانی در صنایع آرایشی و دارویی کمک کند. هدف اصلی این نوآوری، ارائهی جایگزینی اخلاقی و قابلاعتماد برای آزمایش روی حیوانات است.
در حالی که آزمایشهای آرایشی روی حیوانات در بسیاری از کشورها از جمله اتحادیه اروپا، کانادا، استرالیا و برزیل ممنوع شدهاند، آزمایشهای دارویی همچنان مجاز هستند، هرچند تحت مقررات خاصی انجام میگیرند. در اتحادیه اروپا، این آزمایشها برای ارزیابی سمیت دارو، ایمنی مصرف و میزان اثربخشی آن صورت میگیرند. این مراحل پیش از آغاز آزمایشهای بالینی روی انسانها انجام میشوند.