نوشیدن قهوه در چه زمانی خطر مرگ و میر را کاهش میدهد
زمانبندی نوشیدن قهوه با خطر مرگ و میر به دلایل مختلف و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است، طبق مطالعهای که در ۸ ژانویه در European Heart Journal منتشر شده است.
شوان وانگ، Ph.D، از دانشگاه تولن در نیواورلئان، و همکارانش الگوهای زمانبندی نوشیدن قهوه در ایالات متحده را بررسی کردهاند و ارتباط آنها را با مرگ و میر تحلیل کردهاند. این مطالعه شامل ۴۰۷۲۵ بزرگسال از (NHANES) از سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ و ۱۴۶۳ بزرگسال از W Men’ Lifestyle Validation Study بود. WMLVS
در این مطالعه، دو الگوی مختلف زمانبندی نوشیدن قهوه شناسایی شد: الگوی صبحگاهی (۳۶ درصد از شرکتکنندگان) و الگوی تمام روزه (۱۴ درصد از شرکتکنندگان). پژوهشگران گزارش دادند که در طول پیگیری 9 ساله، ۴۲۹۵ مرگ به تمام علل، ۱۲۶۸ مرگ به دلیل بیماریهای قلبی عروقی و ۹۳۴ مرگ به دلیل سرطان رخ داده است. کسانی که الگوی صبحگاهی داشتند، خطر مرگ و میر به دلایل مختلف و بیماریهای قلبی عروقی کمتری نسبت به افرادی که قهوه نمینوشیدند داشتند. این تفاوتها پس از در نظر گرفتن عوامل مختلف مانند مقدار مصرف قهوه، ساعات خواب و سایر عوامل مزاحم مشاهده شد. بهویژه، در افرادی که بهطور منظم قهوه را در صبح مینوشیدند، مصرف بیشتر قهوه بهطور معناداری با کاهش خطر مرگ و میر مرتبط بود.
دادههای مصرف غذا و نوشیدنی از NHANES با استفاده از گزارشهای غذایی ۲۴ ساعته جمعآوری شد. در این روش، شرکتکنندگان زمان، نوع و مقدار تمامی مواد غذایی و نوشیدنیهایی که از نیمه شب تا نیمه شب روز قبل مصرف کردهاند را گزارش کردند. تمامی شرکتکنندگان یک گزارش غذایی را در حین معاینه فیزیکی از طریق مصاحبه حضوری تکمیل کردند. از سال ۲۰۰۳، یک گزارش غذایی دوم نیز اضافه شد که ۳ تا ۱۰ روز بعد از مصاحبه جمعآوری شد.
در این مطالعه از یک گزارش غذایی از ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ و دو گزارش غیرمتوالی از سال ۲۰۰۳ به بعد استفاده شد. دادههای گزارشهای غذایی با استفاده از منابع وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) تجزیه و تحلیل شد. زمانبندی نوشیدن قهوه به سه دسته تقسیم شد: صبح (۴ صبح تا ۱۲ ظهر)، بعد از ظهر (۱۲ ظهر تا ۵ بعد از ظهر) و شب (۵ بعد از ظهر تا ۴ صبح). فراوانی مصرف قهوه در هر بازه زمانی محاسبه شد و از تحلیل خوشهای برای شناسایی الگوهای زمانبندی نوشیدن قهوه استفاده شد.
برای بررسی بیشتر یافتهها، تحلیلها با استفاده از گزارش غذایی روز اول یا روز دوم بهطور جداگانه انجام شد و همچنین اثرات مصرف قهوه کافئیندار یا بدون کافئین بهطور مجزا بررسی شد.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که نوشیدن قهوه در صبح ممکن است ارتباط قویتری با کاهش خطر مرگ نسبت به نوشیدن قهوه در سایر ساعات روز داشته باشد. بهویژه، افرادی که قهوه را در صبح مصرف میکنند، در مقایسه با کسانی که قهوه را در طول روز یا شب مینوشند، خطر کمتری برای مرگ به دلایل مختلف و دلیل بیماریهای قلبی عروقی دارند. این یافتهها بر اهمیت زمانبندی نوشیدن قهوه در تأثیرات آن بر سلامت تأکید میکنند و بهویژه نشان میدهند که مصرف قهوه در ساعات اولیه روز، یعنی در بازه زمانی صبح، میتواند تأثیرات مثبت بیشتری بر کاهش خطر مرگ و بهبود سلامتی افراد داشته باشد. به نظر میرسد که مصرف قهوه در ساعات ابتدایی روز نهتنها با کاهش خطر مرگ به دلایل مختلف ارتباط دارد، بلکه با کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی نیز مرتبط است. این نتایج بهویژه برای افرادی که از الگوهای خواب نامنظم یا مصرف قهوه در شب رنج میبرند، قابل توجه است. در حقیقت، این مطالعه تأکید دارد که زمانبندی صحیح مصرف قهوه میتواند بهعنوان یک عامل پیشگیریکننده از بیماریها و کمککننده به سلامتی در نظر گرفته شود. بنابراین، نوشیدن قهوه در ساعات صبح ممکن است بهعنوان یک عادت سالم نه تنها به تقویت انرژی و تمرکز در طول روز کمک کند، بلکه اثرات بلندمدت آن در کاهش خطرات جدی سلامتی میتواند افراد را به سمت انتخاب بهتر و آگاهانهتر در خصوص زمانبندی مصرف این نوشیدنی ترغیب کند.