اولین باتری الماسی جهان می تواند هزاران سال عمر کند
دانشمندان اعلام کردند باتری ساخته شده از الماس می تواند هزاران سال انرژی دستگاه ها را تامین کند.انرژی این باتری توسط یک الماس احاطه کننده ایزوتوپ رادیواکتیو کربن به نام کربن 14 تامین می شود. این دستگاه میتواند انرژی را برای مدت طولانیتری نسبت به باتریهای مدرن تامین کند و به آنها اجازه میدهد در دستگاههای پزشکی و حتی در محیطهایی مانند فضا استفاده شوند.
سارا کلارک، مدیر چرخه سوخت تریتیوم در این شرکت گفت: باتری های الماسی روشی ایمن و پایدار برای تامین مداوم میکرووات ارائه می دهند.
این باتری جدیدو عجیب که توسط دانشمندان UKAEA و دانشگاه بریستول بریتانیا ساخته شده است، با استفاده از تجزیه رادیواکتیو ایزوتوپ کربن 14 موجود در یک الماس کار می کند.ایزوتوپ ها انواعی از یک عنصر شیمیایی هستند که تعداد پروتون هاییکسان، اما تعداد نوترون های متفاوتی در هسته خود دارند. برخی از ایزوتوپ ها پایدار هستند، در حالی که برخی دیگر رادیواکتیو هستند و در طول زمان تجزیه می شوند و تشعشعات ساطع می کنند.
باتری الماسی از طریق فرآیندی به نام اثر بتاولتائیک کار می کند که شبیه به روشی است که نور را در صفحات خورشیدی به الکتریسیته تبدیل می کند. کربن 14 عمری در حدود 5730 سال دارد، به این معنی که باتری از نظر تئوری میتواند هزاران سال دوام بیاورد.
امید این است که این باتریها بتوانند در دستگاههای پزشکی که نیاز به انرژی طولانی مدت بدون شارژ مجدد یا جایگزینی دارند، مانند ایمپلنتهای چشمی، سمعکها و ضربانسازها، و همچنین در فضاپیماها و ماهوارهها یا حسگرهای از راه دور که تعمیر و نگهداری آنها غیرعملی است، استفاده شود.ساختار الماس همچنین ایمنی انسان و محیط زیست را تضمین می کند.