دانشمندان بالاخره چهره بزرگترین حشره دنیا را دیدند
چه چیزی به بزرگی تمساح، با بدن هزارپا، سر صدپا و چشم خرچنگ است؟
این می تواند Arthropleura باشد، که تصور می شود بزرگترین حشره ای است که تا کنون وجود داشته است. این موجود، بیش از 300 میلیون سال است که منقرض شده است.
در حالی که نزدیک به دو قرن است که درباره این موجودات عظیم الجثه می دانیم، دانشمندان تا همین اواخر فسیل دست نخورده آن را پیدا نکرده بودند.
میکائل لریتیه، دیرینه شناس دانشگاه کلود برنارد لیون فرانسه، گفت که دانشمندان از یافتن این فسیل کامل شوکه شدند.
این اکتشاف نه تنها تصویر کامل تری از این بندپای باستانی را نشان می دهد، بلکه آنچه دانشمندان تصور می کردند در مورد نوادگان امروزی آن (صدپاها و هزارپاها) می دانستند را نیز تغییر می دهد. این یافته در مجله Science Advances منتشر شده است.
این اکتشافات از دو فسیل یافت شده در یک میدان زغال سنگ فرانسه در دهه 1980 حاصل شده است. تا قبل از این دانشمندان برای یافتن گنجینه های درون آن باید آن را باز می کردند که خطر تکه تکه شدن بیشتر را به دنبال داشت. اما فناوری مدرن به این معنی است که دانشمندان توانستند با استفاده از یک سی تی اسکنر، مشابه آنچه در بیمارستان می بینید – اما بسیار قوی تر-، درون فسیل ها را بررسی کنند.
این کشف با کمک آدرین بوئیسون، دانشجوی مقطع کارشناسی انجام شد.
دانشمندان از زمانی که اولین فسیل در سال 1854 کشف شد، فسیل های Arthropleura را مطالعه کرده اند، اما همه فسیل های قبلی ناقص بودند.
دانشمندان تخمین می زنند Arthropleura می توانست 2.6 متر طول و بیش از 50 کیلوگرم وزن داشته باشد. این به این دلیل است که آنها در طول دوره کربونیفر در زمین پرسه می زدند – زمانی که افزایش سطح اکسیژن جوی سیاره باعث شد برخی گیاهان و حیوانات بیش از حد رشد کنند.
لریتیه افزود: شما همچنین سنجاقک هایی به اندازه عقاب، یا عقرب هایی به اندازه یک سگ کوچک دارید.
نامبرده می گوید اگر Arthropleura چیزی شبیه یک هزارپای مدرن باشد، شکل سر آن احتمالا تغییر چندانی نکرده است و عرض آن احتمالا به حدود 20 سانتیمتر می رسد.
بر اساس اجزای دهان و بدنی که برای حرکت آهسته ساخته شده است، محققان گمان می کنند که Arthropleura مانند هزارپاهای امروزی یک حیوان آهسته خوار بوده و از گیاهان در حال پوسیدن تغذیه می کرده است.