گرانترین فلز جهان 27 میلیون یورو در هر گرم، ارزش دارد
کالیفرنیوم، فلزی که برای اولین بار در سال 1950 در دانشگاه برکلی – کالیفرنیا سنتز شد، به دلیل نادر بودن و کاربردهای آن در پزشکی، صنعت و امنیت، با قیمت 27 میلیون یورو در هر گرم، گران ترین ماده جهان است.
کالیفرنیوم یک فلز رادیواکتیو سفید مایل به نقره ای است که خواص منحصر به فردش، آن را به عنصری کلیدی در علم مدرن تبدیل کرده است. دستیابی به آن نیازمند فرآیندی بسیار پیچیده و پرهزینه است که ارزش گزاف آن را توضیح می دهد. علاوه بر این، بسیار نادر است: تنها 40 تا 50 میلی گرم در سال تولید می شود.
تا پایان سال 2023، ذخیره جهانی این فلز حدود 10 گرم بود که بین ایالات متحده آمریکا و روسیه، تنها کشورهایی که قادر به سنتز آن هستند، تقسیم شد.
کالیفرنیوم یک ابزار ضروری برای تحقیق و صنعت است. در زمینه پزشکی، از آن در نوترون درمانی استفاده می شود، یک درمان سرطان که از توانایی فلز برای تولید نوترون برای از بین بردن سلول های تومور استفاده می کند.
در بخش صنعتی، کالیفرنیوم در رادیوگرافی نوترونی برای کنترل کیفیت مواد و جوش استفاده می شود. توانایی آن در تشخیص عیوب داخلی آن را در زمینه هایی مانند ساخت تجهیزات با دقت بالا ضروری می کند.
در بخش انرژی نیز برای تامین انرژی راکتورهای هسته ای و تولید ایزوتوپ های جدید برای تحقیقات علمی استفاده می شود.