مقالاتمقالات اجتماعی

همکاری کانادا و آمریکا در تقویت امنیت مرزی و مقابله با قاچاق مواد مخدر

 

 

کانادا به دونالد ترامپ وعده داده است که برای تقویت نظارت بر مرزهای خود، هلیکوپترها و پهپادهای جدیدی خریداری کند. این اقدام به منظور جلوگیری از اعمال تعرفه‌های جدید و سختگیرانه‌ای است که رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده وعده داده است. وزیر امنیت عمومی کانادا، آقای دامینیک لبلان، اعلام کرده که این تجهیزات به منظور افزایش امنیت مرزها و بهبود نظارت بر فعالیت‌های مرزی به کار گرفته خواهند شد.

چند تن از مشاوران آقای ترامپ در زمینه مبارزه با معضل فنتانیل بر این باورند که تقویت نظارت بر مرزهای ایالات متحده و کانادا تنها یک راه‌حل محدود برای یک مشکل بزرگ‌تر در کانادا محسوب می‌شود. آن‌ها تأکید می‌کنند که کانادا باید منابع بیشتری را به منظور مقابله با پول‌شویی و فعالیت‌های قاچاقچیان مواد مخدر در داخل مرزهای خود اختصاص دهد. این مشاوران معتقدند که صرفاً تمرکز بر مرزها نمی‌تواند به تنهایی به حل این بحران کمک کند و نیاز است که دولت کانادا اقدامات گسترده‌تری را برای مبارزه با شبکه‌های پیچیده قاچاق مواد مخدر و تأمین مالی آن‌ها اتخاذ کند.

دیوید آشر، مشاور سابق اداره مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده که بیش از بیست سال تجربه در این حوزه دارد، بر این باور است که استفاده از هلیکوپترها و پهپادها به تنهایی نمی‌تواند به حل معضل قاچاق مواد مخدر کمک کند. او به تازگی نقشه‌ای را برای مقابله با تجارت فنتانیل، که یک اپیوئید بسیار قوی و اعتیادآور است و به اعتقاد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، عامل بسیاری از مشکلات اجتماعی در کشور به شمار می‌رود، طراحی کرده است.

دولت آقای ترامپ اعلام کرده است که قصد دارد بر روی کالاهای وارداتی از کشورهای کانادا و مکزیک عوارضی معادل ۲۵ درصد وضع کند. هدف از این اقدام، جلوگیری از “تهاجم” مواد مخدر و مهاجرت‌های غیرقانونی به ایالات متحده است. با این حال، شواهد موجود نشان می‌دهد که چنین تهاجمی از سمت شمال به شکل قابل توجهی وجود ندارد. به عنوان مثال، در سال گذشته، مقامات آمریکایی تنها ۱۹.۵ کیلوگرم فنتانیل را در مرز کانادا کشف کردند، در حالی که این رقم در مقایسه با ۱۰ تن فنتانیل ضبط ‌شده در مرز مکزیک، بسیار ناچیز به نظر می‌رسد.

با وجود اینکه آمار ضبط فنتانیل در مرز کانادا نسبتاً پایین است، این کشور به‌ عنوان یک بازیگر کلیدی در دیگر ابعاد تجارت غیرقانونی مواد مخدر، از جمله پولشویی، شناخته می‌شود. مقامات ارشد اجرای قانون در ایالات متحده نیز به انتقاد از نگرش‌های کانادایی‌ها در زمینه مواد مخدر پرداخته‌اند و این موضوع نشان‌دهنده نگرانی‌های جدی در خصوص همکاری‌های بین‌المللی برای مقابله با قاچاق مواد مخدر است.

ری داناوان، رئیس سابق عملیات اداره مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده (DEA)، به تازگی در اظهاراتی به بررسی قوانین و سیاست‌های مهاجرتی کانادا پرداخته و اعلام کرده است که این قوانین زمینه‌ساز نفوذهای غیرقانونی به کشور شده‌اند. او در این رابطه تصریح کرد: “اگر بخواهم در بازاری فعالیت کنم که پیامدهای کمتری داشته باشد و همچنان درآمد زیادی کسب کنم، کانادا گزینه مناسبی است.” داناوان، که در دستگیری Joaquín Guzmán Loera، معروف به «ال چاپو»، نقش کلیدی ایفا کرده است، خاطرنشان کرد که ال چاپو از ونکوور برای مدیریت عملیات خود در کانادا استفاده می‌کرد. 

همچنین، او به عنوان یکی از نامزدهای اصلی برای DEA در دوران ریاست جمهوری ترامپ مطرح شده است.

یکی از شکایات اصلی افرادی که در کانادا زندگی می‌کنند، این است که این کشور در برخورد با مسایل مربوط به مواد مخدر، رویکردی سخت‌گیرانه ندارد. به گفته یکی از این افراد، کانادا به موضوع مواد مخدر به عنوان یک مساله بهداشتی می‌نگرد و نه به عنوان یک مساله جنایی. او همچنین بر این نکته تأکید می‌کند که این موضوع باید به عنوان یک مساله امنیت ملی مورد توجه قرار گیرد.

در دهه اخیر، توجه به نقش کانادا در تجارت مواد مخدر به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است. در سال 2022، کمیسیون کالن هشدار داد که مقادیر قابل توجهی از پول‌های غیرقانونی در اقتصاد بریتیش کلمبیا در حال گردش است و این مبلغ به میلیاردها دلار تخمین زده می‌شود. با این حال، اتهامات مربوط به پول‌شویی در این زمینه نادر است، زیرا نیروهای پلیس بیشتر بر روی فعالیت‌های جنایی نظیر فروش مواد مخدر تمرکز کرده و به بررسی جرایم پولشویی نمی‌پردازند.

کانادا در زمینه همکاری با ایالات متحده در بحران‌های امنیتی سابقه‌ای طولانی دارد. جولیانو زاکاردلی، که در سال ۲۰۰۱ به عنوان کمیسر پلیس کانادا (RCMP) خدمت کرده است، به یاد می‌آورد که پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، به واشنگتن سفر کرد تا با قانون‌گذاران آمریکایی گفت‌وگو کند. این قانون‌گذاران به دنبال راه‌حل‌هایی برای نظامی ‌کردن مرزها و افزایش امنیت بودند تا از وقوع چنین حوادثی در آینده جلوگیری کنند.

زاکاردلی در این دیدار پیشنهاد کرد که تیم‌های مشترکی برای اجرای قانون بین کانادا و ایالات متحده تشکیل شود که این تیم‌ها شامل پلیس، گمرک و نهادهای مهاجرت از هر دو کشور باشند. او معتقد است که این نوع همکاری می‌تواند بهترین راهکار برای مقابله با چالش‌های ناشی از مواد مخدر، به ویژه فنتانیل، باشد.

محاکمات سریع به دلیل الزامات خاصی که دارند، جمع‌آوری پرونده‌های پیچیده را با چالش‌هایی مواجه کرده است. همچنین، قوانین جامع افشای اطلاعات در دادگاه‌ها نگرانی‌هایی را برای متحدان اطلاعاتی به وجود آورده است، زیرا آن‌ها نگران حفظ امنیت منابع محرمانه خود هستند.

واندا فل‌باب براون، پژوهشگر موسسه بروکینگز، در اظهارات خود بیان کرد که “تمام اطلاعاتی که دادستانی باید در دادگاه‌ها افشا کند، می‌تواند همکاری کانادا با سایر کشورهای عضو گروه پنج چشم را با چالش‌هایی مواجه کند.” او همچنین به اهمیت و نقش کلیدی کانادا در زمینه مسایل مرتبط با پولشویی اشاره نمود و تأکید کرد که این کشور در تلاش‌های جهانی برای مقابله با این معضل، نقشی حیاتی ایفا می‌کند.

روش‌هایی که گروه‌ها برای انتقال پول به کانادا به نفع شهروندان ثروتمند چینی و گروه‌های قاچاق مواد مخدر به کار می‌برند، به عنوان “مدل ونکوور” شناخته می‌شود. این مدل شامل روش‌های پیچیده و متنوعی است که به طور خاص برای تسهیل انتقال وجوه از طریق کانال‌های غیررسمی و غیرقانونی طراحی شده است.

او پیشنهاد می‌کند که باید بیشتر تلاش‌ها به سوی مکزیک و چین متمرکز شود.

وی اظهار داشت “کانادا نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا می‌کند” و افزود که برای حل این معضل، نمی‌توان تنها به وعده‌های سیاسی بسنده کرد. همچنین او تصریح کرد: “سفر جاستین ترودو به مار-آ-لاگو نمی‌تواند این مشکل را حل کند.”

منبع خبــــــر

 

 


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Adblock را متوقف کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید