نوشیدن بیشتر قهوه ممکن است برای قلب مفید باشد
دانشمندان می گویند علیرغم باورهای قبلی، کافئین ممکن است برای قلب افراد مبتلا به بیماری خودایمنی لوپوس، مفید باشد.
بیماری های قلبی، رگ های خونی آسیب دیده و بیماری های ناشی از آن ها از جمله علل اصلی مرگ و میر هستند. در بیماران مبتلا به بیماری های خودایمنی التهابی، مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید، خطرات مرتبط با این شرایط حتی بیشتر است.
طبق گزارش بنیاد لوپوس آمریکا، این بیماری التهابی تقریبا 1.5 میلیون آمریکایی و حداقل 5 میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. همانطور که توسط بیمارستان بریگام گزارش شده است، سلول هایی که رگ های خونی را می پوشانند اغلب در بیماران لوپوس آسیب می بینند و همچنین به کندی ترمیم می شوند. این منجر به ایجاد پلاک، انسداد عروق خونی و در نهایت بیماری قلبی عروقی می شود که تقریبا از هر چهار بیمار لوپوس یک نفر را تحت تاثیر قرار می دهد.
در گذشته، پزشکان توصیه های مرسوم را برای کاهش این خطرات، مانند ترک سیگار، کاهش کلسترول و کنترل فشار خون بالا ارائه می کردند. با این حال، تحقیقات جدید نشان می دهد که نوشیدنی های صبحگاهی ما نیز می توانند نقش محافظتی در سلامت قلب داشته باشند.
نتایج آزمایشگاهی از دانشگاه ساپینزا رم در ایتالیا نشان می دهد که کافئین موجود در قهوه، چای و کاکائو ممکن است به طور فعال سلول هایی را تقویت کند که به بازسازی پوشش رگ های خونی ما کمک می کنند.
برای بررسی بیشتر این نتایج، این تیم 31 بیمار لوپوس را با استفاده از یک پرسشنامه غذایی هفت روزه مورد بررسی قرار دادند. پس از یک هفته، محققان سلامت عروق شرکت کنندگان را اندازه گیری کردند و دریافتند کسانی که در طول هفته کافئین مصرف کرده اند، از سلامت عروق بهتری برخوردار بودند، همانطور که با پوشش رگ های خونی آنها اندازه گیری می شود.
علاوه بر اثرات شناخته شده آن به عنوان یک محرک، کافئین با اتصال به سطح سلول های ایمنی بدن، خواص ضد التهابی نیز دارد. تحقیقات قبلی ارتباط بین مصرف متوسط کافئین و کاهش خطر بیماری های قلبی متابولیک و همچنین به طور کلی سلامت قلب را نشان داده است.
مطالعه حاضر به دلیل حجم نمونه بسیار کوچک، دوره اندازه گیری کوتاه و نتایج مبتنی بر مشاهدات به جای اثبات مکانیکی محدود بود. با این حال، به شواهد فزاینده ای اضافه می کند که مصرف متوسط قهوه و کافئین ممکن است اثر محافظتی بر سلامت قلب داشته باشد.
فولویا چکارلی، نویسنده اصلی این گزارش گفت: مطالعه حاضر تلاشی برای ارائه اطلاعات به بیماران در مورد نقش احتمالی رژیم غذایی در کنترل بیماری است. تایید نتایج از طریق یک مطالعه طولی با هدف ارزیابی تاثیر واقعی مصرف قهوه بر سیر بیماری ضروری است.
البته، برخی از افراد هستند که باید مصرف کافئین خود را محدود کنند، به عنوان مثال افراد باردار و کسانی که از قبل بیماری قلبی دارند. علاوه بر این، اگر مقدار زیادی شکر و خامه به قهوه خود اضافه کنید، احتمالا با این اثرات مفید مقابله خواهید کرد. برای برخورداری از بیشترین تاثیرات مثبت قهوه، مهم است که مصرف آن را به چهار فنجان در روز محدود کنید و قهوه بدون شکر و یا با کمی شیر بنوشید.