مقالاتمقالات اجتماعی

اقزایش آمار مرگ با کمک پزشکی در کانادا

 

کانادا در زمینه کمک پزشکی به مرگ (MAiD) با انتقادات جدی روبرو شده است و رشد سریع این برنامه ممکن است این کشور را به «پایتخت جهانی خودکشی‌های معوق» تبدیل کند. بر اساس آمار جدید وزارت بهداشت کانادا که در سال 2023 منتشر شده، این کشور در رتبه دوم جهانی از نظر تعداد مرگ‌های با کمک پزشکی قرار دارد و تقریباً یک نفر از هر 20 مرگ در کانادا به این روش انجام می‌شود. به طوری که در سال 2023، 15,343 نفر به وسیله این خدمات جان خود را از دست داده‌اند.

این در حالی است که هلند برای دستیابی به چنین نسبتی 22 سال زمان صرف کرده است، اما کانادا تنها در مدت هفت سال به همین میزان رسیده است. 

 این موضوع نگرانی‌هایی را درباره پیامدهای اخلاقی و اجتماعی این سیاست در کانادا ایجاد کرده است.

هدف اصلی این قانون، فراهم آوردن امکان مرگ بدون درد برای افرادی است که به بیماری‌های لاعلاج مبتلا هستند. با این حال، از زمان تصویب این قانون، چالش‌های قضائی موجب شده است که افرادی که به بیماری‌های «جدی و غیرقابل علاج» دچار نیستند نیز بتوانند از این خدمات بهره‌مند شوند.

۶۲۲ نفر از خدمات این قانون استفاده کرده‌اند در حالی که به بیماری‌های غیرکشنده مبتلا بوده‌اند. 

تقریباً نیمی از این افراد، «تنهایی یا انزوا» را به عنوان یکی از دلایل اصلی رنج‌های خود مطرح کرده‌اند.

اگرچه میزان پذیرش درخواست‌های افراد غیرکشنده هنوز به مراتب پایین‌تر از درخواست‌های افرادی است که به بیماری‌های لاعلاج مبتلا هستند، اما به نظر می‌رسد که تغییرات بیشتری در این قانون در حال وقوع است. دولت آینده باید تصمیم بگیرد که آیا قصد دارد جلوی این تغییرات را بگیرد یا خیر.

از مارس 2027، افرادی که به بیماری‌های روانی مبتلا هستند، قادر خواهند بود از خدمات پزشکی برای پایان زندگی استفاده کنند. این تغییر در قوانین، نگرانی‌های قابل توجهی را در میان کارشناسان و متخصصان به وجود آورده است. در ابتدا، قرار بود این تغییر در مارس سال گذشته به مرحله اجرا درآید، اما نمایندگان مجلس به دلیل نگرانی‌هایی که از شواهد علمی درباره دشواری پیش‌بینی نتایج بیماری‌های روانی داشتند، تصمیم به تعویق آن گرفتند.

یکی از شاهدان به تشریح شرایط بیماران روانی پرداخت و بیان کرد که در نیمی از موارد، پیش‌بینی وضعیت بلندمدت یک فرد مبتلا به بیماری روانی ممکن است نادرست باشد. این نکته نشان‌دهنده چالش‌های قابل توجهی است که در راستای اجرای این تغییر قانونی وجود دارد.   

اگر آمار سال 2024 نشان دهد که کانادا بیش از هر کشور دیگری به شهروندان خود در زمینه پایان زندگی کمک می‌کند، این موضوع می‌تواند نگرانی‌ها را تشدید کرده و منجر به بحث‌های بیشتری در زمینه‌های اخلاقی و قانونی شود.

منبع خبــــــر

 

 


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Adblock را متوقف کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید