کشف ویروس های جدید موجود در مسواک افراد
تحول بزرگ بعدی در نوآوریهای مبارزه با بیماری ممکن است به اندازه یک قدم تا حمام شما فاصله داشته باشد.
یک مطالعه جدید نشان داده است که در نمونههای جمعآوری شده از مسواکها و سر دوشها، صدها ویروس وجود دارد. جالب اینجاست که بسیاری از این ویروسها هرگز مشاهده یا بررسی نشدهاند.
باکتریوفاژها نوع خاصی از ویروسها هستند که به طور خاص باکتریها را هدف قرار میدهند و آنها را آلوده میکنند. این ویروسها برای سلامت انسان خطرناک نیستند.
هارتمن به بیزنس اینسایدر گفت: این موضوع هنوز هم از اهمیت بالایی برخوردار است؛ اما دیگر ترسناک به نظر نمیرسد. در واقع، اکنون بسیار هیجانانگیز است.
درک چگونگی عملکرد این ذرات عفونی میتواند به ما کمک کند تا بهتر از خود در برابر پاتوژنها و باکتریهای مضر محافظت کنیم. این شامل باکتریهایی است که باعث بیماریهایی مانند سل و سایر بیماریهای جدی میشوند.
مریام وهرمن، استاد زیستشناسی در دانشگاه ویلیام پترسون نیوجرسی که در این تحقیق شرکت نداشته است، به بیزنس اینسایدر گفت: با افزایش اطلاعات ما درباره ویروسها و میکروبهایی که در سر دوشهای حمام و روی مسواکها وجود دارند، میتوانیم بهتر بفهمیم چگونه بیمار میشویم. این دانش همچنین به ما کمک میکند تا ابزارهای جدیدی برای مبارزه با این پاتوژنها طراحی کنیم.
محققان دانشگاه نورتوسترن به بررسی مسواکها پرداختهاند. در یک مطالعه قبلی، مشخص شد که آیا شستن توالت میتواند آئروسلهایی تولید کند که ممکن است مسواکهای قرار داده شده روی کانتر را آلوده کند.
خبر خوب این است که در این مطالعه، که به آن “عملیات پاتیماوث” گفته میشود، هیچ مدرکی مبنی بر وجود میکروبهای مرتبط با مدفوع بر روی مسواکها پیدا نشد.
هارتمن، یکی از محققان، توضیح داد: بهطور کلی، ما متوجه میشویم که میکروبهای روی مسواک شما از دهان خودتان ناشی میشوند.
تیم تحقیقاتی تصمیم گرفت تا از مسواکهای استفاده شده به طور موثری استفاده کند و به بررسی دقیقتری از محیط اطراف بپردازد. در یک مطالعه قبلی، آنها همچنین نمونههایی از سر دوشها را مورد بررسی قرار دادند تا اطلاعات بیشتری درباره موجودات میکروسکوپی که در حمامهای ما زندگی میکنند، به دست آورند.
محققان از این که این وسایل خانگی محل تجمع بسیاری از میکروبها هستند، تعجب نکردند.
آنها از تعداد زیاد ویروسهایی که وجود داشتند، شگفتزده شدند. تنوع این ویروسها به حدی زیاد بود که تقریبا هیچ شباهتی بین نمونهها وجود نداشت.
یافتهها در تاریخ ۹ اکتبر در نشریه Frontiers in Microbiomes منتشر شد. هارتمن اظهار داشت: به مردم پیشنهاد میکنم به محیط اطراف خود دقت کنند و به این فکر کنند که این مکانها میتوانند منبعی برای کشفهای هیجانانگیز در زمینه بیوتکنولوژی باشند.
باکتری یا فاژها میتوانند به عنوان یک راهکار نوین در فناوری زیستی برای مقابله با بیماریها مطرح شوند. نباید از میکروبهایی که در محیط زندگی ما وجود دارند، احساس نگرانی کنیم.
هارتمن ادامه میدهد: به نظر نمیرسد که نیازی به تغییر رفتار یا افزایش تمیزی داشته باشیم. اینها ویروسهایی نیستند که شما را بیمار کنند، بلکه ممکن است بسیار جالب باشند.
یک تصور رایج این است که همه میکروبها و میکروارگانیسمها تهدیدی برای سلامتی ما هستند. اما واقعیت این است که بسیاری از این موجودات خنثی، مفید و حتی ضروری برای سلامت انسان هستند. بنابراین، بهتر است با نگاهی مثبتتر به این موجودات کوچک بنگریم و از پتانسیلهای آنها بهرهبرداری کنیم.
باکتریها و ویروسها نقش بسیار مهمی در پیشرفتهای علمی، بیوتکنولوژی و بهداشت و درمان ایفا کردهاند. ما هر روز از دستاوردهای آنها بهرهمند میشویم. به عنوان مثال، کشف پنیسیلین و تحقیقات درباره DNA نمونههایی از این پیشرفتها هستند.
هارتمن میگوید: میکروبها در همه جا و در تمام زمانها وجود دارند و بیشتر آنها باعث بیماری نمیشوند. اگر با کنجکاوی و شگفتی به آنها نگاه کنیم، میتوانیم با میکروبها همکاری کنیم به جای اینکه از آنها بترسیم.
باکتریخوارها، که به آنها فاجها نیز گفته میشود، موجوداتی بسیار جالب هستند. این میکروارگانیسمها توانایی حمله به باکتریها و تکثیر درون آنها را دارند، از جمله باکتریهای بیماریزا که میتوانند ما را بیمار کنند. یکی از چالشهای مهم این است که برخی از این باکتریها ممکن است به درمانهای متداول مانند آنتیبیوتیکها مقاوم شوند.
در آینده، باکتریوفاژها میتوانند به یک منبع مهم برای نوآوری در بیوتکنولوژی تبدیل شوند، به ویژه در زمینه درمانهای باکتریوفاژی. این روند مشابه تولید داروها از گیاهان یا حیوانات خواهد بود. به جای جستجوی منابع نادر در نقاط دورافتاده جهان، میتوانیم از کشفیات جدیدی که در اطراف ما وجود دارد بهرهبرداری کنیم.
هارتمن اشاره کرد که: چیزهای زیادی در انتظار کشف هستند که درست در نزدیکی ما یا حتی روی مسواکهایمان قرار دارند.
این بیان نشاندهنده پتانسیل بالای تحقیق و کاوش در محیطهای روزمره ماست.