کشف شواهد جدید درباره دلایل بروز مه مغزی در مبتلایان به کووید 19

به نقل از healthing : ساسکیا مولدر 42 ساله میگوید بعد از ابتلا به کووید طولانی با مه مغزی دست و پنجه نرم میکند که او را از نظر روحی و روانی ویران کرده است.
او در این باره گفت: «وقتی کسی با من صحبت می کند دقیقا متوجه نمی شوم منظورش چیست، گاهی اوقات برای پیدا کردن کلماتی که بتوانم با آنها منظورم را بیان کنم با مشکل مواجه می شوم».
مولدر که پرستار و معاون مدیر بخش در ایرلند شمالی است در آغاز همه گیری کووید 19 یعنی در مارس 2020 به این ویروس مبتلا شد. کم کم با گذشت زمان علائم او (خستگی مزمن، درد شدید قفسه سینه و میگرن) شدت یافت. او درباره احساس خود گفت: «من دیگر آن زنی که همه می شناختند نیستم، استقلال و لذت زندگی از من گرفته شده است».
مولدر قبل از ابتلا به کووید 19 پرستار فعالی بود، اما اکنون برای انجام دادن کوچکترین وظایف خود با مشکل روبرو است.
علائم رایج مه مغزی شامل عدم توانایی در تمرکز، احساس سردرگمی یا «افکار مبهم»، مشکل در یافتن کلمات، ضعف حافظه و خستگی ذهنی است.
شواهد نشان می دهند که مه مغزی در مبتلایان به کووید 19 ناشی از التهاب است. زیرا محققان شواهدی از آسیب در مغز بیماران مبتلا به کووید طولانی، مانند تغییرات در ماده سفید مغز، افزایش سطح پروتئین در مایع مغزی نخاعی و عملکرد ضعیف قلب و ریه که می تواند بر مغز تاثیر بگذارد را یافته اند.
درضمن عفونت و التهاب می تواند ارتباط بین سلول های مغزی (نورون ها) را از نظر فیزیکی تغییر دهد. از آنجایی که قشر جلوی مغز در برابر التهاب آسیب پذیرتر است، علائم مه مغزی بیشتر در این قسمت از مغز مشاهده می شوند.
.
محققان در حال حاضر مشغول انجام آزمایش های متعددی برای بهبود علائم مه مغزی هستند و امید است در آینده نزدیک روش های درمانی مناسبی برای این بیماری پیدا شود.