چشمان قهوه ای تیره نوزاد پسر پس از درمان کووید یک شبه آبی شد!

پسر شش ماهه تایلندی که برای درمان کووید داروی ضد ویروسی فاویپیراویر دریافت کرد، واکنش عجیبی به دارو داشت: چشمان قهوه ای تیره اش آبی شد!
داروی مورد اشاره که معمولا برای آنفلوانزا و ابولا تجویز می شود در طول پاندمی در بخش هایی از آسیا – از جمله تایلند و همچنین اروپا به عنوان داروی کووید استفاده می شد، اما هرگز در آمریکا تایید نشد.
پزشکان معالج این کودک در بانکوک می گویند داروی ضد ویروسی یک ماده شیمیایی فلورسنت آزاد می کند که در قرنیه بیمار جمع شده و سبب تغییر رنگ چشمان 18 ساعت پس از دریافت دارو شده است.
لازم به ذکر است که رنگ چشمان این کودک پس از 5 روز به رنگ طبیعی خود بازگشت.
شایع ترین عوارض جانبی دارو شامل افزایش اسید اوریک در بدن، اسهال و کاهش تعداد گلبول های سفید خون است. فاویپیراویر در ژاپن، روسیه، اوکراین، ازبکستان، مولداوی و قزاقستان تایید شده و در سال 2020 برای استفاده اضطراری در ایتالیا تاییدیه دریافت کرد.
ایالات متحده آزمایش این دارو را در آوریل 2020 با یک گروه کوچک 50 نفره در بیمارستان زنان در ماساچوست و دانشکده پزشکی دانشگاه ماساچوست آغاز کرد. اما سازمان غذا و داوری آمریکا هنوز آن را برای تجویز در ایالات متحده تایید نکرده است.
لازم به ذکر است که به جز تغییر رنگ چشم، هیچ تغییر رنگ مایل به آبی در سایر بخش ها، از جمله پوست، ناخن، مخاط دهان و بینی مشاهده نشد.
چندین دارو می توانند روی چشم تاثیر بگذارند، از جمله داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، رقیق کننده های خون و آنتی هیستامین ها.
دسته ای از داروها به نام پروستاگلاندین ها که برای درمان گلوکوما استفاده می شود، دارای یک اثر جانبی تیره شدن رنگ عنبیه است که می تواند دائمی باشد.
در حالی که این کودک جوانترین بیماری است که با فاویپیراویر تحت درمان قرار گرفته است، اما اولین کسی نیست که این عارضه جانبی عجیب را تجربه کرده است.