چرا تقریبا هر هفته یک محصول غذایی در کانادا فراخوان می شود؟
کانادا در سال جاری شاهد فراخوان های مواد غذایی بسیاری بوده است – از کیت سالاد گرفته تا شیرهای گیاهی، خیار و غیره. اما چرا به نظر می رسد تعداد این فراخوان ها اخیرا زیادتر شده است؟
در طول تابستان، سه نفر در انتاریو در اثر شیوع لیستریوز مرتبط با برخی نوشیدنی های گیاهی برند Silk و Great Value جان باختند و در مجموع 20 نفر نیز در کبک، نوا اسکوشیا و آلبرتا بیمار شدند. محصولات آسیب دیده شامل شیر بادام و شیر جو دوسر بودند. افرادی که غذاهای آلوده به لیستریا مصرف می کنند ممکن است تنها حامل این باکتری باشند و به بیماری لیستریوز مبتلا نشوند. اما بیماری شدیدتر ممکن است منجر به عفونت مغزی مننژیت و عفونت خونی نوزادان و افراد مسن شود. بیماری شدید در دوران بارداری نیز برای جنین خطرناک است.
طی چند هفته گذشته، هویج ارگانیک به دلیل خطر E.Coli و همچنین خیار به دلیل احتمال آلودگی سالمونلا در کانادا فراخوان شد.
آیا فراخوان مواد غذایی بیش از حد معمول بوده است؟
نه دقیقا. مگان گریفین، از مدیران آژانس بازرسی مواد غذایی کانادا (CFIA) می گوید تاکنون 139 فراخوان در سال مالی 25-2024 منتهی به 31 مارچ صادر شده است. در حالی که در پنج سال گذشته بطور متوسط بین 220 تا 250 فراخوان در هر سال مالی انجام شده است. گریفین می گوید افزایش ممکن است به این دلیل باشد که مواد غذایی بیشتر و بهتر از قبل تحت نظارت قرار می گیرند.
لوری باروز، میکروبیولوژیست، استاد علوم زیست پزشکی در دانشگاه مک مستر، می گوید: فکر می کنم پوشش رسانه ای بیشتر، باعث افزایش آگاهی عمومی و آزمایشات دقیق تر شده است. این افزایش نظارت شامل تولید کنندگان، کشاورزان و دامپروران نیز بوده است.
باروز تاکید کرد همه فراخوان ها پس از بیمار شدن مردم صادر نمی شوند. بلکه گاهی اوقات به عنوان اقدام پیشگیرانه انجام می شوند.
تولیدکنندگان مواد غذایی چه باید بکنند؟
کشاورزان باید آب آبیاری، مدفوع دام یا کمپوست را برای یافتن آلودگی آزمایش کنند تا به کاهش عوامل بیماری زا کمک شود. علائم آلودگی مدفوع از دام، حیات وحش یا کود آزمایش کنند تا به کاهش عوامل بیماری زا کمک کند.
تا قبل از این برخی از آلودگی های مواد غذایی از نظرها پنهان می ماند اما اکنون فناوری های جدید مانند آزمایشات DNA به محققین اجازه می دهد تا یک پاتوژن مانند E.Coli 0157 که باعث بیماری می شود را تشخیص بدهند.
مصرف کنندگان چه کاری می توانند انجام دهند؟
نگهداری و آماده سازی صحیح غذا نیز می تواند به کاهش خطر عفونت کمک کند. توصیه های استاندارد ایمنی مواد غذایی شامل:
- شستشوی دست ها و سطوح کار
- جداسازی مواد غذایی از گوشت خام
- طبخ غذا با دمای مناسب
- قراردادن مواد غذایی در یخچال