پیام مهم مخترع تلفن همراه؛ خطر جدی این فناوری را بدانید

به نقل از cp24 : مارتین کوپر با در دست داشتن تلفن همراه زمخت حجیمی که 50 سال پیش اختراع کرده است، به آینده فکر می کند.
وقتی اولین تماس تلفن همراه در یکی از خیابان های شهر نیویورک با استفاده از یک تلفن همراه زمخت خاکستری انجام شد، هیچ کس حتی برای یک لحظه هم تصور نمی کرد که این جسم بدشکل زمانی به یک ابزار کاربردی شکیل و زیبا تبدیل شود که همه چیز زندگی ما را در اختیار می گیرد.
مارتین کوپر نسبت به پیشرفت های آینده در عرصه فناوری های تلفن های همراه خوشبین است و معتقد است که آنها می توانند زندگی انسان ها را متحول کنند؛ اما از طرفی نیمه تاریک این لیوان را نیز می بیند و نگران خطراتی است که تلفن های هوشمند برای حریم خصوصی کاربران و جوانان ایجاد می کنند.
این پیرمرد 94 ساله که دیگر آفتاب لب بوم است و شاید چندان فرصتی برای دیدن نوآوری های آتی در عرصه تلفن های همراه نداشته باشد، در این باره گفت: «منفی ترین نظر من این است که ما دیگر حریم خصوصی نداریم، زیرا اکنون همه چیز در مورد ما در جایی ضبط می شود و هر کسی بخواهد می تواند از این اطلاعات خصوصی بر علیه ما استفاده کند».
کوپر علاوه بر نگرانی در مورد آسیب حریم خصوصی، به عوارض جانبی منفی تلفن های هوشمند و رسانه های اجتماعی، مانند اعتیاد به اینترنت و دسترسی کودکان به محتواهای مضر هشدار می دهد.
اما کوپر که خود را یک فرد رویاپرداز و خوش بین توصیف می کند، امیدوار است پیشرفت در فناوری تلفن همراه باعث تحول در عرصه های آموزشی و خدمات بهداشتی شود.
او گفت: «قطعا روزی می رسد که تعامل مابین تلفن همراه، فناوری های پزشکی و اینترنت باعث غلبه بر بیماری ها می شود. کافی است به جایی که من برای اولین بار شروع کردم نگاه کنید، تا ببینید که چه راه طولانی را در این زمینه طی کرده ایم».
کوپر اولین تماس عمومی را از یک تلفن قابل حمل دستی در یکی از خیابان های منهتن در 3 آوریل 1973 انجام داد؛ او در این تماس تلفنی نمادین از نمونه اولیه دستگاهی استفاده کرد که تیم متبوع او به مدت 5 ماه در شرکت موتورولا طراحی کرده بودند.
اگر بگوییم این نسخه از تلفن همراه تفاوت چندانی با یک آجر بزرگ نداشت، چندان گزافه گویی نکرده ایم، زیرا این دستگاه زمخت دارای 2.5 پوند وزن و اندازه 11 اینچی بود. اما کوپر به این راضی نبود و سال ها بعد از این اتفاق نمادین، وقت خود را صرف ارائه یک نسخه تجاری از این دستگاه به بازار کرد.
هر چند این تماس به شروع انقلابی در عرصه تلفن های همراه کمک کرد، اما کوپر گفت: «هیچ گاه نمی دانستیم که قرار است 50 سال بعد، چنین تحولی در انتظار تلفن های همراه باشد. من در آن زمان فقط نگران نحوه کارکرد این فناوری بودم و هیچ ایده ای در مورد آینده آن نداشتم».
کوپر فکر می کند که تلفن های همراه بهگونه ای تکامل می یابند که به جزئی از بدن انسان ها تبدیل می شوند و به عنوان حسگرهایی، همیشه وضعیت سلامتی انسان ها را رصد می کنند. او معتقد است که حتی زمانی نیاز تلفن های همراه به باتری ها از بین می رود و می توان آنها را با انرژی بدن انسان تغذیه کرد.
البته کوپر معتقد است که فناوری یک جنبه تاریک هم دارد و آن چیزی نیست جز به خطر افتادن حریم خصوصی زندگی انسان ها. به همین دلیل او توصیه می کند که استفاده کودکان از تلفن های همراه محدود شود.
به عبارت دیگر کوپر به اینترنت طبقاتی اعتقاد دارد که شاید در آینده ای نه چندان دور تنها راهکار بشر برای مقابله با مضرات اینترنت باشد.