هوش مصنوعی دو برابر بهتر از بافت برداری، شدت سرطان را تشخیص می دهد

دانشمندان بریتانیایی یک الگوریتم کامپیوتری ابداع کردند که شدت تومورهای سارکوم را در 82 درصد موارد (در مقایسه با 44 درصد بیوپسی ها) به درستی تشخیص می دهد.
کارشناسان می گویند این تکنیک در نهایت می تواند به یک روش استاندارد برای همه سرطان ها تبدیل شود و هزاران بیمار را از روش تهاجمی بافت برداری (بیوپسی) نجات بدهد. آنها معتقدند چنین برنامه هایی همچنین به پزشکان کمک می کند تا انواع فرعی بیماری را سریع تر تشخیص دهند و درمان را به طور موثرتری انجام دهند.
محققان از سی تی اسکن 170 بیمار از رویال مارسدن لندن، مبتلا به تومورهای سارکوم، نوعی سرطان تهاجمی که در بافت های همبند بدن مانند چربی، ماهیچه و اعصاب ایجاد می شود، استفاده کردند.
نتایج به دست آمده برای توسعه الگوریتمی مورد استفاده قرار گرفت که بر روی حدود 90 بیمار در مراکز سرطان در اروپا و ایالات متحده آزمایش شد.
تیمی از Royal Marsden و موسسه تحقیقات سرطان از تکنیکی به نام رادیومیک برای تجزیه و تحلیل داده های سی تی اسکن استفاده کردند که می تواند اطلاعات مربوط به بیماری را از تصاویر پزشکی بیمار استخراج کند، از جمله داده هایی که با چشم انسان قابل تشخیص نیستند.
آنها به طور خاص سارکومی را بررسی کردند که در پشت شکم ایجاد می شود و به دلیل محل آن، تشخیص و درمان آن دشوار است.
هوش مصنوعی همچنین توانست بین دو نوع لیومیوسارکوم و لیپوسارکوم در 84 درصد از سارکوم های آزمایش شده تمایز قائل شود، در حالی که رادیولوژیست ها قادر به تشخیص تفاوت در 35 درصد موارد نبودند.
سارکوم یک سرطان نادر است که سالانه حدود 4300 مورد جدید آن در انگلستان تشخیص داده می شود. از هر شش نفر مبتلا به سرطان سارکوم، یک نفر برای دریافت تشخیص دقیق بیش از یک سال صبر می کند، بنابراین از هر تحقیقی که به بیماران کمک کند درمان، مراقبت، اطلاعات و حمایت بهتری دریافت کنند، استقبال می شود.