هشدار یک جراح چشم در مورد تاثیرات مخرب ویپینگ بر چشم ها

دکتر دیوید تینان جراح چشم معتقد است که ویپینگ می تواند پیامدهای جدی در درازمدت بر سلامتی فرد داشته باشد.
زمانی که در سال 2003 سیگارهای الکترونیکی برای اولین بار اختراع شدند، همگان انتظار داشتند که به جایگزینی سالم و مناسب برای سیگارهای معمولی تبدیل شوند.
اما گذشت زمان نشان داد که این انتظارات تنها تا حدی درست بودند. زیرا هر چند سیگارهای الکترونیکی دارای برخی مضرات سیگارهای معمولی نیستند، اما تحقیقات اخیر نشان داده است که سیگارهای الکترونیکی ممکن است به اندازه سیگارهای معمولی برای سلامتی مضر باشند.
دانشمندان حتی به یک بیماری جدی ریوی اشاره کرده اند که صرفا در اثر استفاده از سیگارهای الکترونیکی یا ویپینگ به وجود می آید و به اختصار EVALI نامیده می شود.
با وجود اینکه نمونه های عینی زیادی عملا تاثیر مخرب سیگارهای الکترونیکی بر ریه ها را نشان داده اند، اما این بار یک جراح چشم درباره تاثیرات غیرمنتظره ویپینگ بر چشم ها هشدار می دهد.
دکتر دیوید تینان جراح چشم و مدیر مرکز پزشکی بریتانیایی Optical Express در این باره گفت: «امروزه بریتانیایی ها بسیار بیشتر از قبل به ویپینگ روی آورده اند، زیرا خیلی ها تصور می کنند که تاثیرات منفی ویپینگ بسیار کمتر از سیگارهای سنتی است. اما این حقیقت ندارد، زیرا ویپینگ می تواند پیامدهای جدی برای سلامتی داشته باشد.
هر چند سیگارهای الکترونیکی ممکن است از جهاتی ایمن تر باشند، اما آنها حاوی بسیاری از مواد شیمیایی موجود در تنباکو هستند و به همین دلیل در بلند مدت مشکلات جدی برای سلامتی افراد به وجود می آورند.
مردم معمولا تاثیری که سیگار کشیدن و استعمال دخانیات می تواند بر روی چشم های آنها بگذارد را نادیده می گیرند، اما واقعیت این است که ویپینگ می تواند به بینایی شما آسیب برساند و در بدترین حالت ممکن است باعث از دست رفتن بینایی فرد شود».
دکتر تینان هشدار می دهد که ویپینگ ممکن است باعث آب مروارید و گلوکوم شود.
دکتر تینان در ادامه گفت: «شواهد زیادی وجود دارند که نشان می دهند ویپینگ احتمال ابتلا به آب مروارید زودرس را افزایش می دهد. این بیماری باعث کدر و مات شدن عدسی چشم می شود و در صورت عدم درمان، منجر به کاهش دید می شود.
در ضمن سیگارهای الکترونیکی می توانند باعث ابتلای کاربران خود در سنین جوانی به گلوکوم شوند. این بیماری که به عنوان یک قاتل خاموش بینایی شناخته می شود، کیفیت بینایی فرد را به طور جدی تحت تاثیر قرار می دهد.
این بسیار شوکه کننده است، زیرا خیلی ها تحت تاثیر تبلیغات سیگارهای الکترونیکی قرار می گیرند و فکر می کنند که سیگارهای الکترونیکی، هیچ ضرری برای سلامتی آنها ندارند؛ در حالی که این گونه نیست و پیامدهای آنها واقعی و بسیار جدی است.
همین سوء برداشت و یا عدم آگاهی باعث شده که این روزها خیلی ها، خصوصا جوانان، به ویپینگ روی بیاورند و با این کار بینایی خود را به خطر بیندازند».
دکتر تینان معتقد است که تشخیص دقیق اثرات درازمدت ویپینگ بر روی چشم دشوار است.
با این حال، او گفت: «آنچه که ما می دانیم این است که فقط نیم ساعت ویپینگ می تواند باعث بروز استرس اکسیداتیو در چشم شود که در نهایت ممکن است باعث بروز بیماری دژنراسیون ماکولار (تباهی لکه زرد) شود.
معمولا این بیماری در سنین پیری به سراغ فرد می آید، اما احتمال ابتلا به این بیماری، در میان جوانانی که از سیگارهای الکترونیکی استفاده می کنند، افزایش پیدا می کند.
از طرف دیگر ویپینگ میتواند باعث تحلیل رفتن و زوال چشم ها شود، که به آن دژنراسیون ماکولار خشک می گویند و یا باعث رشد خون اضافی در زیر شبکیه در وسط کره چشم شود که به دژنراسیون ماکولار مرطوب معروف است.
در ضمن فشاری که استرس اکسیداتیو بر روی چشم های فرد وارد می کند بسیار مخرب است و احتمال بروز آن در میان کاربران سیگارهای الکترونیکی به مراتب بیشتر است».
علائم مشکلات چشمی مرتبط با ویپینگ
به گفته دکتر تینان، برخی از نشانه های اولیه مشکلات چشمی، نشان دهنده تاثیرگذاری ویپینگ بر روی چشم ها هستند.
او در این باره گفت: «یکی از فوری ترین علائم، خشکی چشم است که باعث قرمزی و خارش چشم ها می شود و گاهی اوقات هنگام پلک زدن باعث درد می شود.
از طرف دیگر، کاربران ویپینگ ممکن است به نورهای روشن حساسیت بیشتری نشان دهند، زیرا چشم های آنها به دلیل خشکی نمی توانند رطوبت کافی تولید کنند و همین امر باعث افزایش حساسیت چشم ها می شود.
تحقیقات نشان می دهند کسانی که ویپینگ می کنند نسبت به دیگران، بیشتر از خشکی چشم در سطح متوسط تا شدید رنج می برند.
هر چند خشکی چشم را می توان با قطره های چشمی خاصی درمان کرد، اما مساله این است که این تنها یک راهکار موقتی است. در اصل بهترین راه برای جلوگیری از بروز این مشکلات، ترک سیگارهای الکترونیکی و یا نرفتن به سمت آنهاست».
دکتر تینان در پایان به افراد توصیه کرد که در صورت تجربه هر گونه مشکلات چشمی، حتما با یک اپتومتریست مشورت کنند.