نتیجه انقلاب جوانان ایران چیست؟ گفت و گو با فری خبیرپور روانشناس ومدیر سابق بازداشتگاه و دهکده کودکان SOS

به نقل از RTL : فری خبیرپور وضعیت کنونی ایران را اینگونه توصیف میکند که دیگر جایی برای نفس کشیدن جوانان ایرانی وجود ندارد و جوانان نمیخواهند در این نظام زندگی کنند. خبیرپور، روانشناس ساکن لوکزامبورگ یک ایرانی بومی و از اقلیت ستمدیده بهایی ایران، مدیر سابق بازداشتگاه و دهکده کودکان SOS است و معتقد است که اعتراضات کنونی با آنچه درگذشته شاهد آن بودیم تفاوت دارد.
اعتراضات در سالهای اخیر، مانند سال ۲۰۱۹، بیشتر بر پایه سوءاستفادههای اقتصادی دولت متمرکز بوده است؛ اما امروز بسیاری از آنها برای اعتراض به کل رژیم (جمهوری اسلامی) به خیابانها میآیند. علاوه بر این، نکته جالب و حائز اهمیت این است که تظاهرات و اعتراضات کنونی از نسلی سرچشمه گرفته که اساساً در همین نظام و رژیم بزرگ شدهاند. این جوانان از بچگی زیر نظر رژیم جمهوری اسلامی به مدرسه فرستاده میشدند و آموزشدیدهاند و امروز آنها علیه همین نظام قیام میکنند.
جوانان ایرانی حتی حاضرند به جای ادامه زندگی در این وضعیت اجبار و استبداد، جان خود را به خطر بیندازند. لازم به ذکر است که چنین دیکتاتوری با خشونت و فشار نمیتواند تا ابد بر مردم تسلط یابد. در نتیجه، برای من بسیار واضح است که این دولت اصلاً شانسی برای زنده ماندن ندارد.
خشونت رژیم علیه تظاهرکنندگان بسیار نگران کننده است، به طوری که بیش از 400 نفر از معترضان در نتیجه سرکوب کشته شدند، از جمله بسیاری از زنان و کودکان و دو اعدامی. هفته گذشته نیز، 15 نماینده پارلمان لوکزامبورگ طی یک حرکت نمادین از زندانیان سیاسی محکوم به اعدام حمایت کردند. فری خبیرپور معتقد است این نمایشها به نفع اعتراضکنندگانی است که به خیابانها میآیند.
به عقید خبیرپور”مردم ایران برای حمایت از آزادی و حقوق بشر به خیابانها میآیند با این حال، این اتفاقات تأثیر چندانی بر رژیم نخواهد داشت، حتی تحریمها نیز نمیتوانند ایران را تحتتأثیر قرار دهند. به نظر او تنها چیزی که میتواند کمک کند منزوی کردن کامل ایران است. شما باید نظام را منزوی کنید، چانهزدن با این رژیم دیگر کارساز نیست. البته با اینکه در سیاست اروپا همیشه به حقوق بشر اشاره میشود؛ ولی با این حال، اروپا در درجه اول به مسائل اقتصادی توجه دارد، به این معنی که نگرانیهای اقتصادی بر حقوق بشر اولویت دارد و این دیدگاه باید تغییر کند.”
به گفته فری خبیرپور، اتفاقاتی که در ایران رخ میدهد بر ایرانیان مقیم خارج از کشور مثل دانشجویان ایرانی در لوکزامبورگ نیز تأثیر گذاشته است.
بسیاری از جوانان ایرانی چه آنهایی که در ایران هستند و چه آنهایی که در خارج از ایران زندگی میکنند بهشدت از شنیدن اتفاقاتی که رژیم جمهوری اسلامی با ایران میکند رنج میبرند و صدمات روحی و روانی قابلتوجهی به آنها وارد میشود.
فری خبیرپور خاطرنشان کرد: به عنوان یک روانشناس سعی میکنم تا جایی که میتوانم مداخله و به مردم ایران کمک کنم.