میلیونها خانه خالی در ژاپن با قیمت بسیار پایینی به خارجی ها فروخته می شوند.

به گزارش ایران جوان و به نقل از thestar میلیون ها خانه خالی در ژاپن خصوصا در حومه شهرها، به دلیل اینکه صاحبانشان یا فوت کرده اند یا از محل زندگی خود نقل مکان کرده اند، خالی و بلااستفاده هستند. بر اساس برآوردها تعداد این خانه ها که به اکیا معروف هستند به 8 میلیون می رسد.
جمعیت سالخورده ژاپن رو به کاهش است، از طرفی ژاپن در سال 2021 کمترین تعداد موالید را ثبت کرده است. نخست وزیر ژاپن فومیو کیشیدا در 23 ژانویه اعلام کرد که کشور از این نظر در آستانه یک بحران اجتماعی قرار دارد.
از آنجایی که ساکنان جوان تر، روستای محل تولد خود را به امید یافتن شغل مناسب در شهرها ترک می کنند، مسئولین برخی از شهرهای کوچک و روستاهای ژاپن، این خانه ها را به صورت رایگان به کسانی هدیه می دهند که حاضر باشند در این مناطق زندگی کنند.
استوارت گالبریت در سال 2016 یکی از این خانه ها را در ژاپن خریداری کرد و گفت: «قیمت آن تنها به اندازه قیمت یک اتوموبیل بود».
این خانه سنتی در سال 1810 ساخته شده است و با وجود اینکه 6 سال در بازار برای فروش گذاشته شده بود، به جز گالبریت هیچ خریداری برای آن پیدا نشد.
از این نظر ژاپن دقیقا در نقطه مقابل کانادا قرار دارد، جایی که میانگین قیمت یک خانه در ماه گذشته به بیش از 600 هزار دلار رسید و تا سال 2030 به 3.5 میلیون واحد مسکونی اضافی نیاز دارد.
گالبریت می گوید: «در ژاپن می توانید یک خانه زیبا، تاریخی و از نظر معماری باشکوه را با قیمت بسیار ناچیزی خریداری و بازسازی کنید».
این تنها نظر گالبریت نیست و بسیاری از خارجی ها از این جهت با او هم نظر هستند. این امر باعث شده که موضوع این خانه ها در رسانه های اجتماعی سراسر جهان جنجال زیادی به پا کند.
در ادامه گزارش تورنتواستار آمده است:
بیست سال پیش، گالبریت و همسرش که اصالتا ژاپنی است، از ترافیک و آلودگی لس آنجلس به تنگ آمدند و تصمیم گرفتند به کیوتو نقل مکان کنند.
گالبریت یک کسب و کار پر رونق ایر بی ان بی (بازار آنلاین اجاره مکان های اقامتی) را راه اندازی کرد و به این فکر افتاد که یک مزرعه سنتی راه اندازی کند. او با یک جستجوی آنلاین، محلی را نزدیک کیوتو پیدا کرد که یک ساعت تا شمال مرکز کیوتو فاصله داشت.
گالبریت در نگاه اول با خرابه ای مواجه شد که مملوء از فضولات موش، شیشه های شکسته و آشغال های مختلف بود. شاید هر کس دیگری به جای گالبریت بود با دیدن این صحنه پا پس می کشید، اما او می گوید در همان نگاه اول عاشق این مکان شده است.
او یک شرکت محلی را برای بازسازی خانه استخدام کرد و خیلی زود روند بازسازی آن را آغاز کرد.
گالبریت و خانواده اش قبل از خرید خانه، یک روز را با مردم روستا سپری کردند و با استقبال پرشور آنها مواجه شدند. بعد از اینکه بازسازی خانه به اتمام رسید، آنها تصمیم گرفتم برای همیشه به آن نقل مکان کنند.
درک این تصمیم برای دوستان ژاپنی آنها دشوار بود. زیرا بسیاری از ژاپنی ها علاقه ای به سکونت در این خانه ها ندارند. اما گالبریت عقیده دیگری دارد، او تصمیم گرفت برای معرفی این مکان بکر یک گروه فیس بوک به نام کومینکا ژاپن راه اندازی کند.
این گروه سال ها چندان مورد توجه قرار نگرفت، تا اینکه در سال 2021 به طرز عجیبی نگاه ها را به سمت خود جلب کرد. به همین دلیل اکنون خیلی از خارجی ها تصمیم گرفته اند پا جای پای گالبریت بگذارند؛ موضوعی که با استقبال گسترده ژاپنی ها نیز مواجه شده است.