اخباراخبار جهان

مورچه ها می توانند سرطان انسان را بو بکشند

به گزارش ایران جوان و به نقل از msn مورچه ها با وجود اینکه بینی ندارند، می توانند بوی سرطان انسان را احساس کنند. 

حشرات به دلیل فراوانی گیرنده های بویایی روی شاخک هایشان، حس بویایی باورنکردنی دارند و می توانند از آن برای تشخیص تومورهای سرطانی استفاده کنند.

تومورهای سرطانی نوع خاصی از مواد شیمیایی به نام ترکیبات آلی فرار را در مایعات بدن مانند عرق و ادرار و بخارات تنفسی آزاد می کنند؛ براساس نتایج مطالعه جدیدی که اخیرا منتشر شده است، مورچه ها می توانند بوی این مواد شیمیایی و ترکیبات آن را در ادرار استشمام کنند.

باپتیست پیکرت اخلاق شناس در دانشگاه سوربن پاریس شمالی و نویسنده اصلی این مطالعه، از قبل می دانست که مورچه ها می توانند ترکیبات آلی فراری را که از سلول های سرطانی منتشر می شوند تشخیص دهند. پیکرت و همکارانش تومورهای سرطان سینه انسان را به موش پیوند دادند و اجازه دادند رشد کنند.

آنها سپس ادرار موش های دارای تومور و موش های سالم را جمع ‌آوری کردند. محققان با قرار دادن یک قطره آب قند در مقابل ادرار حیوانات سرطانی، مورچه ها را آموزش دادند تا بوی تومور را با جایزه ارتباط دهند. هنگامی که آنها آب قند را برداشتند، تعداد دفعاتی که موش ها به ادرار حیوانات سرطانی نزدیک شدند، 20 درصد بیشتر از ادرار موش های سالم بود.

در نتیجه این تحقیقات msn  گزارش داد که تحلیل های شیمیایی نشان می دهند که وجود تومور، بوی ادرار را تغییر می ‌دهد. مورچه ‌ها می توانند علائم تومورهای سرطانی را در ادرار موش ها به طور قابل اعتمادی تشخیص دهند. از این رو پتانسیل این را دارند که در زمینه تشخیص سرطان به عنوان ابزارهای زیستی کارآمد و ارزان قیمت مورد استفاده قرار بگیرند.

منبع خبــــــر

 

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید