مهاجران اوکراینی به دلیل گرانی کانادا را ترک می کنند

اندکی پس از حمله روسیه به اوکراین، اولکسی مارتیننکو از کرمنچوک در فاصله 300 کیلومتری کیف به استکهلم – سوئد نقل مکان کرد و به عنوان آشپز مشغول کار شد. او یک سال بعد، با پایان مهلت ویزای کاری، به تورنتو یعنی بزرگترین شهر کانادا نقل مکان کرد.
اما این تغییر چالش برانگیز بود. حدود دو ماه طول کشید تا مارتیننکو شغلی مشابه در تورنتو بیابد. ضمن اینکه محل کارش حدود یک ساعت از آپارتمانش در حومه شهر فاصله داشت. درآمد او برای پرداخت قبوض کافی نبود، بنابراین شغل دومی را انتخاب کرد و اکنون هفت روز در هفته در آشپزخانه دو رستوران کار می کند.
کار طاقت فرسا و هزینه های بالای زندگی باعث شده مارتیننکو 44 ساله، برای بازگشت به سوئد برنامه ریزی کند. او ماهانه 100 دلار برای تلفن، 150 دلار برای حمل و نقل عمومی، 400 دلار برای مواد غذایی و 1000 دلار برای اجاره اتاقی در یک خانه مشترک با چهار مستاجر دیگر، هزینه می کند.
و اگر پولی باقی بماند آن را برای خانواده اش در اوکراین می فرستد. او گفت در استکهلم می توانست بخشی از درآمدش را پس انداز کند. او به خبرنگاران گفت: می خواهم به اروپا برگردم زیرا زندگی در کانادا بسیار دشوار است•
کانادا همواره یک مقصد انتخابی برای تازه واردانی بوده که به دنبال زندگی بهتر در یک کشور مرفه بودند، کانادا از آغاز جنگ پذیرای نزدیک به 200 هزار اوکراینی بوده است. اما زندگی در شلوغ ترین کلانشهرهای کانادا – تورنتو، ونکوور، مونترال و کلگری – به همراه هزینه های سرسام آور، بطور فزاینده ای سخت است. آندره زاویالوف، کارگر اوکراینی شاغل در کانادا می گوید حداقل 15 هموطن اش را می شناسد که از تورنتو به کشورشان بازگشته اند.
در سال های اخیر، تعداد بیشتری از تازه واردین کانادا را ترک کرده اند. بحران مسکن بدتر شده و سیستم مراقبت های بهداشتی و عدم امنیت شغلی باعث ناامیدی مهاجران شده است. این وضعیت، برنامه های جاه طلبانه ترودو برای جذب حداقل نیم میلیون مهاجر جدید در سال را تضعیف می کند. اما چالش فعلی، حفظ تازه واردین در کاناداست. به گفته شرکت تحقیقاتی Urbanation، متوسط اجاره بهاء در ماه سپتامبر به رکورد 2149 دلار رسید که بیش از 11 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است. میانگین اجاره در تورنتو 2614 دلار بود که تقریبا کل درآمد قبل از مالیات یک فرد شاغل تمام وقت با حداقل دستمزد را تشکیل می دهد. سایر هزینه ها نیز در حال افزایش است.
یادآور می شود، 40 درصد از مهاجران اخیر اوکراینی در انتاریو، 21.4 درصد در آلبرتا و 10.3 درصد در مانیتوبا ساکن شده اند.