مقالاتمقالات پزشکی

صدور هشدار در پی مرگ یک کودک نوپا در اثر گزش پشه

به گزارش ایران جوان و به نقل از Mirror مرگ یک کودک نوپا بر اثر گزش پشه در استرالیا، باعث شد مقامات، هشدار را در این زمینه صادر کنند. 

این کودک سومین فردی است که امسال بر اثر ویروس آنسفالیت موری ولی که در اثر گزش پشه سرایت می کند، جان خود را از دست داد.

این کودک که هنوز نامش فاش نشده است، در بیمارستانی در منطقه بیگ ریورز جنوب داروین استرالیا پس از گزش پشه در اوایل ماه جاری، بر اثر آنسفالیت ولی موری درگذشت.

هر چند این ویروس نادر است، اما در سال جاری منجر به مرگ دو نفر دیگر نیز شده و به همین دلیل باعث نگرانی مقامات بهداشتی شده است.

چند ماه قبل یک زن 70 ساله در قلمرو شمالی در ماه فوریه جان خود را از دست داد و یک ماه پیش نیز یک کودک اهل استرالیای غربی بر اثر ابتلا به این ویروس جان باخت.

این بیماری بیشتر در مناطق روستایی استرالیا، به ویژه قلمرو شمالی رایج است و در بخش شمالی این کشور و پاپوآ گینه نو به صورت بومی در آمده است.

هر چند این ویروس نادر است، اما می تواند باعث عفونت مغزی شود و هیچ درمان یا واکسن موثری برای آن وجود ندارد.

این بدان معنی است که بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس، محافظت از فرد است؛ به همین دلیل هشداری از طرف وزارت بهداشت قلمرو شمالی استرالیا صادر شده است.

از طرفی سیل کیمبرلی که در مناطق شمالی استرالیا به وقوع پیوست، باعث شده که هشدار خطر در استرالیای غربی نیز صادر شود.

زیرا بارش های شدید باعث شده اند این پشه در مناطقی از غرب نیو ساوت ولز نیز رویت شود. 

افراد می توانند با پوشیدن شلوار و پیراهن بلند به خصوص در هنگام سحر و غروب آفتاب از خود در برابر گزش این پشه ها محافظت کنند.

یکی از مقامات بهداشتی قلمرو شمالی در این باره گفت: «آنسفالیت ولی موری (MVE) یک بیماری نادر، اما بالقوه کشنده است که پس از نیش زدن فرد توسط پشه حامل ویروس MVE رخ می دهد. این بیماری جدی ترین بیماری است که از طریق پشه در قلمرو شمالی به افراد منتقل می شود».

در ادامه گزارش Mirror آمده است:

معمولا علائم بیماری 5 تا 28 روز پس از گزش فرد توسط پشه آلوده ظاهر می شوند.

علائم اولیه این بیماری عبارتند از: سردرد، تب، حالت تهوع و استفراغ و دردهای عضلانی که در مراحل پیشرفته تر به خواب ‌آلودگی، گیجی و تشنج (به‌ویژه در کودکان خردسال) منجر می شوند و در موارد شدیدتر به هذیان و کما می انجامند.

نینا کوروس متخصص حشره شناسی در این باره گفت: «امسال به دلایلی ویروس MVE بیشتری در محیط وجود دارد. اما این به معنی افزایش تعداد پشه های حامل این ویروس نیست. 

در حالت کلی افرادی که قبلا در معرض این ویروس قرار نگرفته ‌اند یا در منطقه‌ای زندگی می ‌کنند که این ویروس در آن بومی نشده است، در برابر آن آسیب‌پذیرتر هستند. کودکان خردسال نمونه بارزی در این زمینه هستند».

تا زمانی که سطح آب ها فروکش نکند، همچنان خطر وجود دارد. به همین دلیل مقامات ذیربط در این زمینه به مردم هشدار داده اند که چنانچه موازین حفاظتی را رعایت نکنند، ممکن است به این بیماری کشنده مبتلا شوند.

 

 

منبع خبــــــر

 

 


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Adblock را متوقف کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید