سردرد،کمترین عارضه نوشیدن الکل است؛ تاثیر آن بر مغز به مراتب جدی تر است!

بر کسی پوشیده نیست که افراط در نوشیدن الکل می تواند شما را صبح روز بعد به سردرد آزاردهنده دچار کند. اما تاثیرات الکل بر بدن به سردرد محدود نمی شود.
در حالی که از مشکلات کبد، بیماری قلبی و انواع سرطان معمولا به عنوان تاثیرات بالقوه نوشیدن طولانی مدت مشروبات الکلی صحبت می شود، تحقیقات نشان می دهد که الکل می تواند بر شرایط سلامت روان تاثیر منفی بگذارد یا خطر مشکلات شناختی و زوال عقل را افزایش دهد. بنابراین کاهش میزان مصرف و یا قطع آن می تواند واقعا مفید باشد.
تیم استاکول، استاد دانشگاه ویکتوریا، می گوید: وقتی مشروب می نوشیم، دنیا را از پشت شیشه های رنگی می بینیم. اما این اثر کوتاهمدت است اثر طولانیمدت الکل این است که پس از چند ساعت، اضطراب و خستگی جایگزین می شود.
دکتر هنری کرانزلر، استاد روانپزشکی و مدیر مرکز مطالعات اعتیاد در دانشکده پرلمن دانشگاه پنسیلوانیا، بر این باور است که شواهد فزایندهای از تاثیرات منفی الکل بر مغز و مزایای کاهش مصرف آن وجود دارد. او می گوید: خواب با نوشیدن حتی مقدار کمی الکل مختل می شود.
بررسی مجدد تحقیقات پزشکی منتشر شده در اواخر دهه 1990 نشان داد بیماران مبتلا به اختلالات خلقی و اضطرابی باید حتی از مصرف متوسط الکل خودداری کنند، زیرا بر پاسخ آنها به درمان تاثیر منفی میگذارد.
یک گزارش جامع در مورد مضرات مرتبط با الکل که در سال 2018 توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) منتشر شد. الکل را به عنوان یک ماده روانگردان توصیف کرد که بر بخشهای مختلف مغز تاثیر میگذارد و می تواند اختلالات شناختی، افسردگی یا گرایش به خودکشی را افزایش بدهد.
پژوهشگران پس از بررسی نتایج مطالعه ای که روی 40 هزار فرد بزرگسال انجام شد، دریافتند که ارتباط منفی بین مصرف متوسط الکل (یک یا دو نوشیدنی الکلی در روز) و ساختار مغز وجود دارد و تاثیر آن با افزایش میزان مصرف، بیشتر می شود.
همانطور که گفته شد کاهش مصرف الکل، یا ترک کامل آن، می تواند برخی از این اثرات منفی را کاهش بدهد. کرانزلر میگوید: کاهش مصرف میتواند به بهبود خلق و خو و بهبود خواب کمک کند.