اخباراخبار کانادا

ساخته شدن ژن درمانی جـــــدید در دانشگاه تورنتو که می تواند بیماری ام اس را درمان کند

به گزارش ایران جوان و به نقل از citynews ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) در کانادا بسیار شایع است و کانادا از این نظر یکی از بالاترین نرخ های ابتلا را در جهان دارد. متاسفانه ام اس یک بیماری مزمن است که هیچ درمانی ندارد. اما اخیرا محققان دانشگاه تورنتو یه یافته هایی دست یافته اند که می تواند کیفیت زندگی این افراد را به میزان زیادی ارتقا دهد.

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی مریم فیض عصبشناس یک مکانیسم با عنوان «فن آوری برنامهریزی مجدد» را توسعه دادهاند که سلولهای درگیر پیشرفت ام اس در سیستم عصبی مرکزی (CNS) را به سلولهایی تبدیل میکند که باعث بهبود عملکرد فرد می شوند.

سه نوع اصلی سلول در CNS وجود دارد که آستروسیت ها، الیگودندروسیت ها و نورون ها نام دارند.

وظیفه الیگودندروسیتها تولید میلین است؛ میلین پوشش عایقی است که دور سلولهای عصبی میپیچد و نقش مهمی در انتقال سریع سیگنال های عصبی یا سیگنالدهی سریع در مغز ایفا می کند. در بیماران مبتلا به ام اس، برخی از آستروسیتها به میلین حمله کرده و آن را تخریب می‌ کنند.

به همین دلیل بسته به مکان وقوع این اتفاق در سیستم عصبی، فرد ممکن است توانایی حبت کردن، راه رفتن، دویدن ورا از دست بدهد.

در ادامه گزارش citynews آمده است:

خانم فیض در این باره گفت: «تحقیقات ما بر ایجاد نوعی ژن درمانی متمرکز است و امیدواریم که بتواند برخی از اختلالات عملکردی مشاهده شده در بیماران ام اس را معکوس کند».

ساده تر بگوییم فیض و همکارانش می گویند که آنها راهی برای تبدیل سلول های بد به سلول های خوب کشف کرده اند و این یک خبر بسیار خوب برای بیماران مبتلا به ام اس است.

منبع خبــــــر

 

 


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Adblock را متوقف کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید