راه اندازی مرکز داده برای کمک به حل بحران قیمت بالای مواد غذایی در کانادا

کانادایی ها مدت هاست که با قیمت بالای مواد غذایی دست و پنجه نرم می کنند. این بحران باعث شده که یک مرکز داده قیمت مواد غذایی راه اندازی شود تا داده های مربوط به قیمت مواد غذایی را در مرکزی با دسترسی آسان به مصرف کنندگان ارائه دهد.
در این راستا مرکز Food Price Data Hub در قالب همکاری بین مرکز آمار کانادا، صنعت، علم و توسعه اقتصادی کانادا و سازمان کشاورزی و مواد غذایی کانادا راه اندازی شده است. این سازمان ها در یک خبرنامه اعلام کردند که هدف آنها از تاسیس این مرکز، کمک به مصرف کنندگان برای خرید آگاهانه در مورد مواد غذایی بوده است.
راه اندازی این مرکز با تلاش های بی وقفه دولت فدرال برای مقابله با تورم، خصوصا تورم مواد غذایی، همزمان شده است. در این راستا فرانسوا فیلیپ شامپاین وزیر صنعت ماه گذشته از خواربارفروشان خواست تا برنامه های منسجم تری برای تثبیت قیمت ها در آینده اتخاذ کنند.
او اوایل ماه اکتبر اعلام کرد که خواربارفروشان عمده، برنامه های اولیه خود را برای تثبیت قیمت ها در مواجهه با تورم بالا به دولت ارائه کرده اند. با این وجود او هفته ها بعد در یک مصاحبه از همین شرکت ها خواست که جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه دهند و در زمینه اقداماتی که می خواهند انجام دهند، شفاف تر عمل کنند.
داده های مرکز قیمت مواد غذایی به طور مرتب به روز می شود، تا نه تنها آخرین روندهای تورم مواد غذایی را نشان دهد، بلکه متوسط قیمت برخی از اقلام خوراکی اصلی را نیز نشان می دهد.
اداره آمار کانادا اعلام کرد که نرخ تورم سالانه در ماه سپتامبر اندکی فروکش کرده است، زیرا در حالی این نرخ در ماه سپتامبر به 5.8 درصد رسید، که در ماه آگوست 6.9 درصد بود.
بر این اساس مواد غذایی مانند گوشت، لبنیات، سبزیجات، قهوه و چای همگی به صورت ماهانه با کاهش قیمت مواجه شده اند، با این وجود برخی از محصولات مانند انواع نان و شیرینی، ماهی و میوه های تازه شاهد افزایش سریع تر قیمت ها بوده اند.
این مرکز داده های مواد غذایی از جمله شیر، نان سفید، سیب، سیب زمینی و گوشت چرخ کرده را بررسی کرده و مقایسه ای از تغییرات قیمت آن را نسبت به یک ماه قبل ارائه می دهد. در حال حاضر این مرکز مقایسه قیمت مواد غذایی بین آگوست و سپتامبر را نشان می دهد.
به عنوان مثال بر اساس گزارش این مرکز در این مدت، قیمت سینه مرغ به ازای هر کیلوگرم از 14.75 دلار به 15.48 دلار افزایش یافته است، در حالی که قیمت هر کیلوگرم سیب از 6.08 دلار به 4.50 دلار کاهش یافته است. با این وجود قیمت موز با میانگین قیمت 1.68 دلار در طول این دو ماه هیچ تغییری را نشان نمی دهد.
با این حال این مرکز خاطرنشان می کند که میانگین قیمت های ارائه شده نباید برای محاسبه تغییر قیمت مورد استفاده قرار بگیرند، زیرا عواملی مانند دست به دست شدن محصول، تغییرات کیفیت و کمیت و ترجیحات مصرف کننده، می توانند بر تفاوت قیمت ها تاثیر بگذارند.
خود فروشگاه های مواد غذایی نیز ممکن است قیمت های مختلفی را برای کالاها ارائه دهند.
این مرکز علاوه بر میانگین قیمت مواد غذایی، داده های مربوط به برخی تغییرات در زنجیره تامین مواد غذایی از نظر تولید، فرآوری و بسته بندی و حمل و نقل، عمده فروشی و خرده فروشی را نیز ارائه می دهد. این داده ها شامل موارد زیر می شود: تغییرات در عواملی مانند محصولات زراعی و خوراک دام، کیسه های پلاستیکی و محصولات حیوانی، نحوه حمل و نقل مواد غذایی و سود عمده فروشی اعمال شده بر روی کالاها.
آژانس های پشتیبان این مرکز گفتند که این مرکز لینک هایی را به منابع خود ارائه می دهد، تا کانادایی ها بتوانند درباره منابع تورم مواد غذایی و تاثیرات آن بر مشتریان، اطلاعات بیشتری کسب کنند.