اخباراخبار جهان

در مورد اشیاء مرموز ساقط شده در آمریکا و کانادا و سطح تهدیدات آن‌ها چه می‌دانیم؟

سرنگونی یک بالن بزرگ چینی در سواحل ایالات متحده و به دنبال آن شلیک به دو شی کوچکتر بر فراز آلاسکا و کانادا، نگرانی‌هایی را در مورد امنیت در آمریکای شمالی ایجاد کرده است.

در مدت کمتر از هفت روز، جت‌های جنگنده ارتش آمریکا سه بار برای سرنگون کردن اجرام ناشناس پرنده به پرواز درآمدند. این اجرام به ترتیب یک بالن تجسسی بزرگ چینی و دو شیء پرنده ناشناس کوچکتر بودند.

ماجرا از آنجا آغاز شد که در روزهای پایانی ماه ژانویه گفته شد که یک بالن غول پیکر چینی با اهداف به گفته مقامات آمریکایی «جاسوسی» روزها در آسمان ایالات متحده در حرکت بود تا در نهایت سرنگون شد. چین همچنان اصرار دارد که این بالن در حال انجام تحقیقات آب و هوایی بوده است.

جاستین ترودو نخست وزیر کانادا تایید کرد که مورد آخر روز شنبه بر فراز منطقه «یوکان» در شمال غربی کانادا ساقط شد و در این عملیات نیروی هوایی کانادا و نیروی هوایی آمریکا برای ردیابی این شیء که به گفته آقای ترودو حریم هوایی کانادا را «نقض» کرده بود، با هم همکاری کردند.

چاک شومر رهبر دموکرات‌ها در مجلس سنا، روز یکشنبه در مصاحبه با «اِی•بی•سی• نیوز» گفت که توسط جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در جریان موضوع شیء پرنده ناشناس که دیروز ساقط شد قرار گرفت و احتمال داد که مورد اخیر هم یک بالن بوده باشد.

در چند روز اخیر چه اتفاق‌هایی رخ داد؟

–  روز شنبه، یک جنگنده آمریکایی اف-۲۲ یک شی «کوچک» و «استوانه‌ای‌شکل» را که در ارتفاع ۱۲ هزار متری در خاک کانادا قرار داشت، ساقط کرد.
– روز جمعه یازدهم فوریه نیز مقامات پنتاگون اعلام کردند که یک جت جنگنده اف-۲۲ این کشور یک شی ناشناس را که در ارتفاعات آلاسکا پرواز می‌کرد، ساقط            کردند.
– یکشنبه چهارم فوریه نیز یک بالن نظارتی چینی توسط اف-۲۲ در سواحل کارولینای جنوبی ساقط شد. گفته می‌شود این بالن بر فراز مناطقی که موشک‌های هسته‌ای آمریکا در سیلوهای زیرزمینی نگهداری می‌شوند و بر فراز محل نگهداری بمب‌افکن‌های راهبردی آمریکا پرواز کرده است، این بالن در ارتفاع ۱۸ هزار متری پرواز می‌کرد.

 

هدف بالن جاسوسی چینی چه بود؟

مقامات آمریکایی می‌گویند که تصاویر نخستین بالن نشان می‌دهد که تجهیزات نظارتی دارد و می‌تواند خطوط مخابراتی را رهگیری کند. لوید آستین وزیر دفاع آمریکا گفت که هدف آن، نظارت بر سایت‌های استراتژیک در قاره آمریکا است.

برخی تحلیلگران می‌گویند این موضوع ممکن است آغاز تلاش نظارتی بزرگ چین باشد که قابلیت‌های نظامی خارجی را قبل از تنش‌های حاد احتمالی بر سر تایوان در سال‌های آینده هدف قرار می‌دهد.

روابط آمریکا و چین چه می‌شود؟

همزمان با سرنگونی اولین بالن، واشنگتن سفر بلینکن وزیر امورخارجه خود به پکن را که قرار بود با هدف بهبود روابط دو کشور انجام پذیرد را لغو کرد و شش نهاد چینی را که گمان می رود در راه‌اندازی بالن جاسوسی نظامی دست داشتند، تحریم کرد.

پکن ضمن محکوم کردند سرنگونی اولین بالن گفت که این اقدام «شدیدا خلاف رویه‌های بین‌المللی» است  این حق را برای خود محفوظ می داند که «از ابزارهای لازم برای مقابله با موقعیت‌های مشابه استفاده کند».

منبع خبــــــر

 

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید