تلاش دانشمندان برای احیای نسل دودو؛ پرنده منقرض شده!

یکی از نمادین ترین گونه های منقرض شده جزیره موریس در اقیانوس هند، واقع در 500 مایلی شرق ماداگاسکار، بدون شک دودو یا RAPHUS CUCULLANTUS است، که نسل آن بیش از یک قرن پس از ورود هلندی ها به جزیره از بین رفت.
آنچه مشخص است، نقش انسان در انقراض این موجود بود. حال دانشمندان Colossal Biosciences مستقر در تگزاس می خواهند این اشتباه را جبران کنند. این شرکت قبل از این به دلیل تلاش برای احیای نسل ماموت و ببر تاسمانی، توجه جهانی را به سوی خود جلب کرده و می گوید رستاخیز دودو امکان پذیر است.
این شرکت 31 ژانویه، به لطف بودجه 150 میلیون دلاری صندوق فناوری نوآورانه ایالات متحده، خبر راه اندازی پروژه را اعلام کرد. این پروژه تحقیقات توس بت شاپیرو، دیرینه شناسی که از مدت ها قبل مجذوب این پرنده بوده، نظارت خواهد شد. او امیدوار است که روزی یک دودوی زنده را به زیستگاه بومی خود در جزیره موریس بازگرداند.
شاپیرو در عین حال می گوید: صادقانه نیست اگر بگوییم چیزی که دوباره خلق می کنیم، 100 درصد مشابه موجودی است که وجود داشت. کاری که ما قصد انجامش را داریم ایجاد پروکسی هایی برای این گونه است تا با محیط امروز سازگار شوند.
حامیان احیای گونه های منقضر شده می گویند پیشرفت در بیوتکنولوژی، بیوانفورماتیک و ژنتیک امکان شبیه سازی گونه ها را فراهم کرده و معرفی مجدد این گونه ها به طبیعت می تواند مزایای زیست محیطی داشته باشد.
اما دیگران متقاعد نشده اند. برخی از پژوهشگران، احیای نسل را افسانه توصیف کرده و از رویکرد Colossal انتقاد کرده اند؛
دودو در طول تاریخ به عنوان پرنده ای چاق و دست و پا چلفتی شناخته شده است. دودو بر اساس اندازه مغز، احتمالا دارای سطح هوشی قابل مقایسه با یکی از بستگان دور خود یعنی کبوتر بود. انقراض نسل دودو به دلیل حماقت نبود، بلکه یک سری اتفاقات ناگوار باعث آن شد. با افزایش تجارت و ورود هلندی های بیشتر به موریس، گزارش هایی در مورد بازگرداندن دودوها به اروپا و سایر نقاط جهان منتشر شد، اعتقاد بر این است که سه یا چهار پرنده این سفر را انجام دادند. طبق گزارشات مربوط به دهه 1600، می دانیم که حداقل یک دودوی زنده به لندن رسید.