بیش فعالی بزرگسالی، آشوبی پنهان

دکتر سارا رجب پور – دکترای روانشناسی- افراد بزرگسالی که دارای بیش فعالی هستند گاهی از وجود این اختلال آگاهی ندارند، جالبه بدونید که این افراد عموما در کودکی، درگیر این اختلال بودند.
اونها در “تمرکز کردن” و “اولویت بندی” کارها مشکل دارند. جالبه بدونید که در انجام کارهایی که بهشون سپرده میشه، بی نظمند و گاها کارها و پروژه ها رو نیمه کاره میزارند، حتی نظم دهی زمانی هم مشکل دارند و نمی تونند مدیریت زمان کنند و خیلی وقت ها انجام کارهای مهم زندگی شون به تعویق میفته.
“فراموشی” از دیگر مشکلات این افراده، اونها ممکنه چیزهای مهمی رو فراموش کنند که منجر به یکسری مشکلات در زندگی شخصی و شغلی شون میشه.
برای این افراد، وارد اتاق شدن و فراموش کردن دلیل وارد شدن به اتاق، یک قصه تکراری و آشناست.
برعکس، این افراد ممکنه دارای تمرکز بیش از حد باشند. به عنوان مثال، فرد بیش فعال ممکنه، چنان به موضوعی علاقمند بشه و غرق اون موضوع بشه، که اطرافیان رو نادیده بگیره، طوری که این موضوع باعث ایجاد مشکل در روابطش بشه.
اونها در کنترل هیجانات مشکل دارند، درگیر نوسانات خلقی هستند، بیقرار و نا آرومند و گاها دچار عصبانیت های مکرر میشن و زود جوش میارن .
همچنین در ناکامی و شکست، تحملشون بسیار پایینه.
عموما نمیتونن از یک دستورالعمل خاص پیروی کنند یا وظایف شون رو به درستی سازماندهی کنند.
شنونده های خوبی نیستند، چون در تمرکز مشکل دارند و به راحتی حواسشون پرت میشه و حتی در صحبت کردن بسیاری از جزئیات مکالمه رو حذف میکنند.
بیش فعالی میتونه روی روابط عاطفی تاثیر بزاره، این افراد به دلیل عدم تمرکز و کاهش دقت، دائما به همسراشون احساس عدم درک شدن، عدم توجه و تنهایی میدهند. چون این افراد عموماً دچار حواس پرتی و فراموشی میشن، بسیاری مواقع قرارهای ملاقات برای مهمونی یا بودن با دوستاشون رو فراموش میکنند که این رفتار توسط همسر، به حساب بیخیالی گذاشته میشه اما دلیل این رفتار به بخاطر ماهیت بیماریشه، نه بیتوجهی به همسر.
همچنین بسیاری از وظایفش رو فراموش میکنه و مسئولیتهایی که به عهدهاش گذاشته میشه انجام نمیشه، چون گاهی وقتا واقعاً اونا رو فراموش میکنه و همسر باید مدام وظایفش رو بهش یادآوری کنه و کم کم فراموش کاریها و بیخیالیهای فرد بیش فعال زمینه ساز خشم همسر و ایجاد دعوا میشه.
گاهی فرد بیش فعال چنان به علایق خودش میپردازه و ساعتهای زیادی رو صرف بازیهای ویدیویی یا چرخ زدن در سوشال مدیا میکنه که حرص همسر رو در میاره.
بدتر از همه، بیشتر وقتا بخاطر حواس پرتی، مدام وسایلشو گم میکنه، کارت بانکی و موبایلش رو بارها این طرف و اون طرف جا میزاره.
خب حالا با این همه مشکلات چه باید کرد؟
اولین گزینه، دارو درمانیه که همزمان باید درمان رفتاری شناختی صورت بگیره.
کار روبه وظایف کوچکتر تقسیم کنید زیرا اتمام هر وظیفه کوچک حس موفقیت ایجاد میکنه و انگیزه رو افزایش میده.
احساس گناه و سرزنش کردن خود، برای به تاخیر انداختن کارها رو کاهش بدین و بر پیشرفت هر چند کوچک، تمرکز کنید.
برای اولویت بندی کارها و مدیریت زمان، کارهای روزانه رو لیست کنید و اپلیکیشن مدیریت زمان استفاده کنید.
بعد از هر سی دقیقه کار متمرکز، پنج دقیقه استراحت کنید.
قابل توجه همسران افراد دچار بیش فعال:
بجای اینکه در مقابل حواس پرتیهای همسر بیش فعال، موضع بگیری، با کمک همدیگه برای کاهش حواس پرتیهای همسر برنامه ریزی کنید.
والد همسرتون نشین. عموماً اغلب اوقات، به خاطر بی مسئولیتی زیاد فرد مبتلا، همسر تبدیل به والد سختگیر میشه و دائماً مسئولیتها رو بهش یادآوری میکنه و گاهی این یادآوری توام با غر زدنه.
جهت ارتباط با ما تماس بگیرید:
سارا رجب پور – دکترای روانشناسی
437-331-5080
WhatsApp: 519-404-8194
Premium Counseling Centre