بلاتکلیفی پناهجویان افغان در یونان و درخواست برای تسریع مراحل انتقال به کانادا

یونان- پروین همکار، دادستان سابق کابل و صدها زن افغان شاغل در مناصب دولتی و خانواده هایشان پس از به قدرت رسیدن طالبان در آگوست 2021 به یونان منتقل شدند تا زندگی جدیدی را در کانادا شروع کنند. همکار با چشمان گریان می گوید: وضعیت هر روز سخت تر می شود. از نظر روانی حال خوبی نداریم، اما گزینه دیگری نداریم.
همکار، همسر و دو فرزندشان همچنان منتظر تصمیم نهایی اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا می باشند. او می گوید: حتی نمی دانیم به کانادا می رویم یا نه. اداره مهاجرت می گوید پرونده شما در جریان است و باید منتظر بمانید. اما تا کی؟!
اتاوا پس از به قدرت رسیدن طالبان متعهد به پذیرش حداقل 40 هزار پناهجوی افغان شد، اما طی تقریبا دو سال، تنها 31 هزار نفر به کانادا وارد شده اند.
همکار می گوید دیگر نمی تواند این وضعیت را تحمل کند. ضمن اینکه علت تاخیر پرونده اش – در حالی که سایر همسفران افغان و حتی دختر بزرگترش وارد کانادا شده اند- را درک نمی کند. او می گوید: این غیرقابل قبول است. ما با یک پرواز از کشور خارج شدیم. این ناعادلانه است… ما ناامید هستیم و نمی دانیم چه کنیم.
هما احمدی هم داستان مشابهی دارد. او به عنوان یک عضو پارلمان افغانستان می گوید: وقتی طالبان در سال 2021 قدرت را به دست گرفت، جانم به خطر افتاد. وقتی شنیدم قرار است به مجلس بیایند، بلافاصله بیرون رفتم و سعی کردم خودم را به خانه برسانم. اما دیرشده بود و طالبان قبلا به خانه ام رفته بود. چاره ای جز مخفی شدن در خانه یک دوست نداشتم.
هنگامی که او در 26 آگوست 2021 به فرودگاه کابل رفت تا فرار کند، شاهد قتل عام 200 نفر توسط یک بمب گذار انتحاری بود. احمدی پس از یک ماه زندگی مخفیانه، سرانجام از طریق ایران، عراق و گرجستان خود را به یونان رساند و امیدوار بود به زودی به کانادا بیاید. اما پس از 20 ماه اقامت در یونان، احساس می کند اتاوا او را در بلاتکلیفی گذاشته است. خانواده او درخواست پناهندگی را نوامبر 2021 به اتاوا ارسال کردند و هنوز منتظر جواب نهایی هستند.
احمدی می گوید حتی در خارج از کشور از تهدید طالبان در امان نیست و یکی از رهبران طالبان اخیرا نام زنان مستحق اعدام را در شبکه های اجتماعی منتشر کرده است. او یکی از آنهاست!