برای مقابله با اثرات بی تحرکی، چقدر راه برویم؟

تحقیقات جدید محققان دانشگاه کلمبیا در نیویورک نشان داده است که یک پیادهروی 6دقیقهای بعد از هر 30 دقیقه نشستن، میتواند تا حد زیادی اثرات منفی بیتحرکی طولانیمدت را کاهش دهد.
بهگزارش Medical News Today؛ بیتحرکی اغلب مترادف با زندگی مدرن است، بهطوریکه 85 درصد از جمعیت جهان سبک زندگی بیتحرک دارند.نشستن بیشازحد طولانی، یک خطر شناختهشده برای ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی، دیابت، چاقی و فشار خون بالاست.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین میزند که سالانه حدود 2 میلیون مرگ در جهان به عدم فعالیت بدنی کافی مرتبط است. این سازمان سبک زندگی بیتحرک را بهعنوان یکی از 10 علت اصلی مرگومیر و ناتوانی در جهان توصیف کرده است.بااینحال مطالعه جدید نشان میدهد که انجام منظم ورزشهای کوتاه در طول روز ممکن است برای مقابله با اثرات سبک زندگی بیتحرک کافی باشد.
پژوهشگران دانشگاه کلمبیا، 11 کارمند یک آزمایشگاه را مورد مطالعه قرار داده و دریافتند سطح قند خون و فشار خون آنها پس از 5 دقیقه پیادهروی به ازای هر 30 دقیقه .
نشستن، کاهش مییابد.تیم تحقیقاتی همچنین دریافتند که 5 دقیقه پیادهروی در هر نیم ساعت، منجر به کاهش 58 درصدی قند خون افزایشیافته پس از خوردن غذا، میشود.
نشستن باعث ایجاد پیچخوردگی و تورم در رگهای خونی پاها میشود، این امر در نهایت جریان خون را مختل کرده و میتواند منجر به افزایش فشار خون شود اما پیادهروی کوتاه و منظم میتواند با بازگرداندن منظم جریان خون به پاها، از تغییرات فشار خون جلوگیری کند.