اخباراخبار کانادا

بانک های کانادا خود را برای ضرر ناشی از عدم بازپرداخت بدهی ها آماده می کنند

گزارش درآمدهای بانک های کانادا نشان داد وام دهندگان بزرگ شانه به شانه رکود اقتصادی پیش بینی شده حرکت می کنند و هر یک سهم بیشتری از درآمد خود را برای جبران افزایش احتمالی در عدم بازپرداخت بدهی ها از سوی مردم کنار گذاشته اند.

به گفته کارشناسان، گران تر شدن بدهی و احتمال از بین رفتن مشاغل احتمالا به زودی دامن خانواده ها را خواهد گرفت و تعداد بیشتری از آنها را از نظر مالی فلج خواهد کرد، هرچند تا رسیدن به اوج بحران هنوز حدود یک سال فاصله داریم.

به نوشته گلوبال نیوز، شش بانک بزرگ کانادا یعنی بانک های تی دی، آر بی سی، بی ام او، اسکوشیا، سی آی بی سی، و نشنال بانک، گزارش مالی سه ماهه اول سال خود را منتشر کردند که وجه مشترک همه آنها، کاهش سود به علت کنار گذاشتن بخش بیشتری از درآمد برای جبران عدم پرداخت های قریب الوقوع از سوی مشتریان بود.

در گزارش بانک بی ام او، افزایش نرخ سود وام به میزان قابل توجه 425 واحد توسط بانک کانادا به عنوان یکی از عوامل مشکل آفرین برای مشتریان بانک معرفی شده است.

در این گزارش آمده است: جو ایجاد شده در نتیجه افزایش نرخ سود می تواند زندگی مشتریان بانک را تحت تاثیر مستقیم قرار داده و منجر به دریافت وام بیشتر برای جبران بدهی ها شود.

آنجلو ملینو، استاد اقتصاد دانشگاه تورنتو، معتقد است اینکه بانک ها سهم بیشتری از درآمد خود را برای جبران باز ماندن مشتریان از پرداخت اقساط کنار گذاشته اند، به معنی عبور سالم از این شرایط نیست. ملینو در مصاحبه با گلوبال نیوز ادامه داد: سه سال پیش نیز بانک ها شرایط مشابهی را تجربه کردند، اما در آن زمان کمک های مالی دولت در دوران پاندمی، بخش زیادی از نگرانی ها را از بین برد.  

اما این نگرانی ها امروز در حال تبدیل شدن به واقعیت هستند. به گفته ملینو، بانک ها در حال مشاهده افزایش آمار اعلام ورشکستگی بیزنس ها با ته کشیدن حمایت های دولتی دوران پاندمی، و مواجهه با فضای جدید پسا پاندمی هستند. 

بر اساس گزارش نهاد ثبت اعسار، اعلام ورشکستگی در میان افراد و بیزنس ها در ژانویه امسال 13.5 درصد نسبت به ماه پیش از آن و 33 درصد نسبت به میانگین سال گذشته افزایش یافته است. همچنین آمار اعلام ورشکستگی از سوی بیزنس ها 55 درصد نسبت به سال گذشته بیشتر شده است. 

با وجود بالا رفتن احتمال ضرر بانک ها در نتیجه باز ماندن مردم از پرداخت اقساط، نیگل دسوزا،  تحلیلگر موسسه تحقیقات سرمایه گذاری وریتاس، همچنان شرایط را بهتر از دوران پیش از پاندمی می داند. هرچند او نیز معتقد است شرایط برای کانادایی ها در ماه های پیش رو به مراتب بدتر خواهد شد.

از حیث بازار کار، با ایجاد 150 هزار شغل جدید در ماه ژانویه همچنان شاهد ثبات بوده و کانادا با تنها 5 درصد بیکاری، در یکی از بهترین دوران های خود به سر می برد. با این وجود، تیف مکلم، رئیس بانک مرکزی این شرایط را ناپایدار خواند و افسر بودجه پارلمان نیز در چشم انداز این هفته خود، افزایش نرخ بیکاری تا 5.8 درصد را تا پایان سال 2023 پیش بینی کرد. 

هرچند یکی از نگرانی ها عدم توان پرداخت وام های مسکن توسط وام گیرندگان است، اما به گفته کارشناسان منشاء اصلی ضرر بانک ها از سایر بدهی ها خواهد بود. دسوزا می گوید: حتی اگر وام گیرندگان نتوانند وام مسکن خود را باز پس دهند، برای بانک ها ضرر و زیانی محسوب نمی شود، چرا که وام های مسکن با خود ملک تضمین شده اند. او ادامه می دهد: اگر به چرخه ضرر در سال های گذشته هم نگاه کنیم می بینیم بخش عمده آن نه از وام مسکن، بلکه ناشی از عدم پرداخت وام اتومبیل، کردیت لاین های تضمین نشده، کردیت کارت و وام های تجاری بوده است.

همچنین، به گفته ملینو، بخش عمده وام های مسکن توسط اداره وام و مسکن کانادا ضمانت شده و در صورت عدم بازپرداخت، افراد بیش از بانک ها متضرر خواهند شد.

اکنون، در شرایطی که بانک ها خود را برای مواجهه با ضررهای فزاینده ناشی از عدم بازپردراخت بدهی ها آماده می کنند، دسوزا یادآوری می کند نتیجه این به هم خوردن تعادل در درازمدت خود را نشان خواهد داد. این تحلیلگر مالی می گوید: نه اینکه نشانه ای از شرایط بحرانی دیده نشود، اما ضرر ناشی از عدم پرداخت کردیت در طول زمان شکل می گیرد و اتفاقی یک شبه نیست

منبع خبــــــر

 

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید