افزایش سه برابر حجم زباله های الکترونیکی در کانادا طی 20 سال

کانادا- محققان دانشگاه واترلو در انتاریو، در پایان تحقیقات خود برای درک هرچه بهتر چرخه عمر دستگاه های الکترونیکی از فروشگاه تا محل دفن زباله، اعلام کردند حجم زباله های الکترونیکی طی دو دهه گذشته بیش از سه برابر شده و انتظار می رود بیشتر نیز بشود.
این زباله ها شامل محصولات الکترونیکی دور ریخته شده از جمله کامپیوتر، تلویزیون، تلفن همراه، اسباب بازی های الکترونیکی، سیستم روشنایی خانگی و لوازم خانگی بزرگ مانند یخچال یا ماشین لباسشویی است.
تحقیقات نشان می دهد تولید زباله الکترونیکی به ازای هر نفر از 8.3 کیلوگرم در سال 2000 به 25.3 کیلوگرم در سال 2020 افزایش یافته است.
طبق نتایج به دست آمده، کانادایی ها در سال 2020 حدود یک میلیون تن زباله الکترونیکی تولید کردند. متاسفانه انتظار می رود این میزان تا سال 2030 به 1.2 میلیون تن در سال افزایش یابد.
کومال حبیب، محقق و استاد دانشکده محیط زیست، دانشگاه واترلو، گفت: افزایش زباله های الکترونیکی را می توان به افزایش سرعت پیشرفت های فناوری، طول عمر کوتاه تر دستگاه و عادات مصرف کننده نسبت داد. بسیاری از ما به عنوان مصرف کننده، تمایل داریم دستگاه های خود را به آخرین فناوری های روز ارتقاء بدهیم. تلفن من پنج ساله است، اما بسیاری از کانادایی ها مثل من نیستند.
حبیب گفت: در میان زباله های الکترونیکی، یک معدن سرشار از مواد گران بها وجود دارد که می تواند یک زنجیره تامین ثانویه از مواد معدنی بسازد و در صورت بازیافت و مدیریت صحیح، اختلالات عرضه را کاهش بدهد.
اما مدیریت ناکارآمد زباله های الکترونیکی منجر به انتشار مواد سمی و مشکلات زیست محیطی و بهداشتی می شود.
حبیب معتقد است دولت ها می توانند با ایجاد انگیزه بیشتر بازیافت کنندگان را برای همگام شدن با افزایش ضایعات الکترونیکی آماده کنند. طراحان دستگاه های الکترونیکی نیز باید امکان خارج کردن فلزات و مواد معدنی برای بازیافت مقرون بصرفه و آسان را در نظر بگیرند.
وی افزود: مدیریت زباله های الکترونیکی یک مسوولیت مشترک است و مصرف کنندگان نیز در آن نقش دارند. واقعا به ارتقاء دادن دستگاه ها هر سال یا هر دو سال یکبار نیاز نیست.