افرادی که شیرین کننده مصنوعی استفاده می کنند بیشتر از افسردگی رنج می برند

محققان دانشگاه هاروارد و بیمارستان Mass General Brigham در ماساچوست رژیم غذایی بیش از 30 هزار زن سفیدپوست و میانسال را ارزیابی کردند. حدود 7 هزار نفر از نظر بالینی مبتلا به افسردگی بودند.
محققان پیشنهاد کردند که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده، مانند تنقلات، سس ها و وعده های غذایی آماده، می تواند عامل افسردگی باشد. علاوه بر این، شیرینکنندههای مصنوعی مانند آسپارتام – که سازمان بهداشت جهانی (WHO) آن را سرطانزای احتمالی میداند – با نرخ بالاتری همراه بود. با این حال، کارشناسان هشدار دادهاند که شواهد کافی برای ارتباط مستقیم این غذاها با افسردگی وجود ندارد.
این مقاله تحقیقاتی که در JAMA منتشر شد، بیش از 31 هزار زن 42 تا 62 ساله را مورد بررسی قرار داد. البته مشخص نیست آنها برای چه مدت مورد ارزیابی قرار گرفتند.
محققان از دو تعریف برای افسردگی استفاده کردند: شدید و گسترده. از 31712 شرکت کننده، 2122 نفر افسردگی شدید داشتند، در حالی که 4820 نفر افسردگی گسترده داشتند.
اما چرا غذاهای فوق فرآوری شده می تواند منجر به احتمال بیشتر افسردگی شود؟ شیرین کننده های مصنوعی و نوشیدنی های مصنوعی شیرین شده با فعال کردن برخی ترکیبات در مغز، مستقیما با خطر بیشتر افسردگی مرتبط بودند.
محققان دیگر اظهار داشتند که اگرچه یافتهها امیدوارکننده هستند، اما به تحقیقات بیشتری نیاز است. دکتر شرمالی ادوین تاناراجه، متخصص مغز و اعصاب در آلمان، گفت: این مطالعه بینشی از نقش بالقوه شیرین کننده های مصنوعی در سلامت روحی و جسمی ارائه می دهد، اما این باید از طریق تحقیقات بیشتر فراتر از داده های مشاهده ای به تنهایی تأیید شود.
محققان گفتند که محدودیت اصلی این پروژه مطالعاتی این است که مطالعه فقط روی زنان انجام شده است که اکثر آنها سفیدپوست بودند، بنابراین جمعیت محدودی مورد بررسی قرار گرفت.