اثرات نامطلوب انتشار عکس های کودکان در فضای مجازی

به گزارش ایران جوان و به نقل از cbc هر چند انشار عکس های کودکان در فضای مجازی ممکن است یک کار سرگرم کننده به نظر برسد، اما به عقیده کارشناسان اثرات نامطلوبی بر روی حریم خصوصی کودکان دارد.
وقتی سارا آدامز در سال 2021 حساب Mom•Uncharted را در تیک تاک راه اندازی کرد، هدف او انتشار عکس ها و ویدیوهای بی شماری از فرزند تازه متولد شده اش نبود، درعوض او می خواست با این رویه مقابله کند.
او در این باره گفت: «مدت هاست ما فقط روی خوش ماجرا را می بینیم، فرزندان و مادرانی خوشحال و راضی که گویی هیچ گونه دغدغه ای ندارند.
هیچ گاه هیچ کس در مورد تبعات منفی و پیامدهای احتمالی این کار صحبت نکرده است. برای من این سوال مطرح شد که آیا اگر این والدین می توانستند از کودکان خود اجازه بگیرند، آیا آنها اجازه می دادند؟»
Sharenting یک اصطلاح نسبتا جدید برای توصیف والدینی است که بیش از حد زندگی صمیمانه خود با فرزندانشان را به صورت آنلاین به اشتراک می گذارند، اما مفهوم جدیدی نیست.
اما ظهور فن آوری و به ویژه رسانه های اجتماعی، ثبت و انتشار نقاط عطف زندگی کودکان، از بدو تولد گرفته تا اولین روز مدرسه را برای والدین آسان تر کرده است.
در ادامه گزارش cbc آمده است:
آنچه باعث نگرانی محققان و والدینی مانند آدامز می شود، نوع محتوای منتشر شده و نحوه بهره برداری از این محتواها است.
آدامز در این باره گفت: «خیلی از چیزهایی که من در مورد آن صحبت میکنم در رابطه با اینفلوئنسرها و وبلاگ نویسان خانوادگی است که فرزندان خود را به محتوا تبدیل کردهاند.
آنها کودکانشان را به ابزاری برای پول درآوردن تبدیل کرده اند، حساب های کاربری آنها بدون تصاویر کودکانشان هیچ چیز ندارد و کودکان تنها ابزار جلب توجه آنها هستند».
به گفته آدامز از زمان شروع همه گیری کووید 19 این روند در شبکه های اجتماعی رشد محسوسی داشته است.
لیا پلانکت که در زمینه sharenting کتابی منتشر کرده است، معتقد است این پدیده بسیار پیچیده تر از چیزی است که به نظر می آید.
او گفت: «ما باید قبل از اینکه در مورد آنلاین سازی بچه هایمان صحبت کنیم، کمی فکر کنیم. زیرا همه بچه ها سزاوار یک فضای خصوصی برای بازی و شیطنت کردن و ارتکاب اشتباهات بزرگ و کوچک هستند، منظور من فقط بازی های ساختگی نیست. من منظورم طیفی از آزادی های شخصی است که در این صورت از کودکان گرفته می شود».