آیا شکلات، قهوه و موز در معرض خطر نابودی هستند؟

بر اساس هشدارها مناطق پرورش کاکائو در غنا و ساحل عاج تا سال 2050 آنقدر گرم می شوند که عملا کشت کاکائو در آنجا غیرممکن است. تا چند سال آینده نیمی از مناطقی که در حال حاضر زیر کشت قهوه رفته اند، دیگر برای کشت آن مناسب نیستند.
شکلات، قهوه و موز به احتمال زیاد تا 30 سال آینده به دلیل تغییرات آب و هوایی، از قفسه فروشگاه ها محو خواهند شد.
به گفته بنیاد فایرترید، افزایش دما گیاهان شکلات، قهوه و موز را تهدید می کند و ممکن است باعث کمیاب شدن آنها شود.
این موسسه خیریه که از کشاورزان محروم در کشورهای در حال توسعه پشتیبانی می کند، در گزارش جدید خود با عنوان «ردیف های (فروشگاهی) در معرض خطر» به این موضوع پرداخته است.
این گزارش هشدار می دهد که مناطق پرورش کاکائو در غنا و ساحل عاج، که بیش از نیمی از محصول کاکائوی جهان را تولید می کنند، تا سال 2050 آنقدر گرم می شوند که عملا پرورش گیاه کاکائو در آنجا غیرممکن است.
براساس تجزیه و تحلیل های شرکت 3Keel مشاور این بنیاد، در طی سه دهه آینده نیمی از زمین هایی که اکنون برای کشت قهوه مورد استفاده قرار می گیرند.
به دلیل تغییرات آب و هوایی، دیگر برای کشت این گیاه مناسب نیستند.
بیش از 90 درصد از تولید کنندگان قهوه Fairtrade Kenyan می گویند که آنها در حال حاضر اثرات تغییرات آب و هوایی را با بارندگی های نامنظم و افزایش آفات و بیماری ها تجربه می کنند.
به گفته نویسندگان این مطالعه، سه چهارم از انگلیسی ها می دانند که گرم شدن کره زمین بر خوراکی های دلخواه مورد علاقه آنها تاثیر می گذارد، اما فقط 38 درصد از آنها برای مقابله با این تغییرات دست به کار شده اند.
سخنگوی این بنیاد گفت: «خود را برای خداحافظی از نان موزی و شکلات های خوشمزه و رنگارنگ کاکائویی و قهوه آماده کنید. زیرا کارشناسان هشدار می دهند که این محصولات به احتمال زیاد در اثر تغییرات آب و هوایی تا 30 سال آینده از قفسه های سوپر مارکت ها ناپدید می شوند».
مایک گیدنی رئیس بنیاد فایرترید نیز در ادامه گفت: «وقت آن است که از خواب بیدار شوید و قهوه را با تمام وجود بو بکشید، زیرا ممکن است خیلی زود بوی آن برای شما خاطره ای دور شود.
امروزه وضعیت نامناسب آب و هوایی، باعث می شود پرورش محصولات غذایی سخت تر و سخت تر شود و امنیت غذایی ما آسیب پذیرتر و بغرنج تر! این خطر وجود دارد که کشاورزان خیلی زود اجبارا بیکار شوند».
آقای گیدنی از مصرف کنندگان انگلیسی خواست کالاهای فایرترید را خریداری کنند تا تولیدکنندگان با دریافت قیمت های عادلانه، بتوانند در کشاورزی پایدار سرمایه گذاری کنند.
کیتلن مک کورمک مشاور ارشد 3Keel که تجزیه و تحلیل این گزارش را برعهده داشت، گفت: «انگلستان بخش قابل توجهی از محصولات مورد علاقه مصرف کنندگان از جمله موز، قهوه و کاکائو را از کشورهایی تامین می کند .
در آینده خیلی زود با خطرات بالقوه مواجه می شوند؛ تغییرات آب و هوایی و کاهش تنوع زیستی، کشورهای تولیدکننده این محصولات را با خطر جدی مواجه کرده است. ما باید به این کشورها کمک کنیم تا با ایجاد روش های پایدار و انعطاف پذیر تولیدی، بتوانند با این تغییرات بالقوه مقابله کنند. اکنون همه چیز به ما بستگی دارد!».