آیا رژیم غذایی عامل افزایش نرخ سرطان در میان جوانان است؟

محققان افزایش نرخ سرطان در میان افراد زیر 50 سال را به عنوان یک اپیدمی جهانی در حال ظهور توصیف کرده اند.
طبق گزارش JAMA Network Open ، در ایالات متحده سرطان های دستگاه گوارش، از جمله کولورکتال، سریع ترین رشد را داشته است. یک نظریه می گوید رژیم غذایی – به ویژه رژیم غذایی سرشار از غذاهای فوق فرآوری شده – تا حدی مسئول افزایش سرطان های مرتبط با دستگاه گوارش است. این غذاها حاوی افزودنی هایی مانند رنگ های مصنوعی و مواد نگهدارنده هستند. برخی تخمین ها نشان داده اند که غذاهای فوق فرآوری شده 73 درصد از مواد غذایی آمریکا را تشکیل می دهند.
به گفته دکتر توموتاکا اوگای، اپیدمیولوژیست دانشکده پزشکی هاروارد، رژیم غذایی ناسالم می تواند باعث التهاب سیستماتیک و مقاومت به انسولین شده و میکروبیوتای روده را تغییر دهد که در نتیجه خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش می دهد.
غذاهای فوق فرآوری شده اغلب مقرون به صرفه، راحت و خوشمزه هستند. اما داشتن یک رژیم غذایی مبتنی بر این غذاها با دو مشکل بالقوه همراه است: کالری اضافی و فیبر ناکافی.
در یک مطالعه در سال 2019، بیست داوطلب به دو گروه تقسیم شده و یک گروه به مدت دو هفته تحت رژیم غذاهای فوق فرآوری شده قرار گرفتند. افرادی که در این گروه بودند، هر روز حدود 500 کالری بیشتر می خوردند و دو پوند وزن اضافه می کردند. دانشمندان مطمئن نیستند که چرا غذاهای فوق فرآوری شده منجر به پرخوری می شوند، اما این نظریه را مطرح کرده اند که می توانند سیگنال های روده-مغزی را که اشتها را تنظیم می کند، مختل کنند.
از آنجایی که نشان داده شده فیبر در برابر برخی از سرطان ها از جمله سرطان سینه و روده بزرگ محافظت می کند، داشتن یک رژیم غذایی کم فیبر می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. کاسترو گفت بسیاری از آمریکایی ها مقدار توصیه شده روزانه فیبر (بین 25 تا 36 گرم برای بزرگسالان) را دریافت نمی کنند. استفاده از غلات کامل، اضافه کردن آجیل به ماست یا خوردن میوه کامل به جای نوشیدن آب میوه، چند راه برای دریافت فیبر بیشتر است.
نیترات ها، یک ماده شیمیایی که به عنوان نگهدارنده به بسیاری از گوشت های فرآوری شده اضافه می شود، می تواند خطر ابتلا به سرطان را به طور قابل توجهی در حیوانات افزایش دهد. آنها همچنین با ایجاد سرطان دستگاه گوارش، پروستات و سینه در انسان مرتبط هستند.
به گفته کاسترو، اگرچه محدود کردن غذاهای فوق فرآوری شده، گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، اما نکته کلیدی این است که به این تغییرات در چارچوب کل الگوی غذایی خود فکر کنید. هیچ غذا یا گروه غذایی وجود ندارد که بتواند سرطان را درمان کند یا خطر سرطان را کاهش دهد.