مقالاتمقالات اجتماعی

آیا جذابیت ظاهری به داشتن جایگاه اجتماعی بهتر کمک می کند؟ 

در جامعه مدرن، جذابیت ظاهری از جمله عواملی است که بر تصمیم‌ها و رفتارهای افراد تاثیرگذار است. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که اعتقاد به جذابیت ظاهری می‌تواند تاثیر زیادی بر باورها و احساسات فردی داشته باشد. افرادی که  به جذابیت ظاهرشان باور دارند، خود را ارزشمندتر می پندارند و اعتماد به نفس بالاتری دارند. یکی از تحقیقات جدید در زمینه روانشناسی و اجتماعی به بررسی این موضوع پرداخته و نتایج جالبی را ارائه کرده است. این تحقیقات نشان داده‌اند که افراد دارای ظاهر جذاب تر از لحاظ موقعیت اجتماعی نیز در نظر افراد جامعه برتر هستند و دیگران آن‌ها را به عنوان افرادی هوشمندتر، کارآمدتر و سالم‌تر می‌بینند. این موضوع به یک مفهوم جدید به نام “زیبایی‌گرایی” منجر شده است. 

یک پژوهشگر به نام لین کی. ال. تان و همکارانش این فرضیه‌ را مطرح نمودند که فردی که خود را دارای جذابیت ظاهری بالاتری می‌پندارد، به تبع آن خود را با وضعیت اجتماعی بالاتری نیز در نظر می‌گیرد. جهت اثبات این فرضیه، سه مطالعه انجام شد. مطالعه اول بر روی 303 کارگر آمریکایی از شرکت آمازون صورت گرفت. شرکت‌کنندگان جذابیت ظاهری خود را ارزیابی کردند و موقعیت خود را نسبت به دیگران در زمینه شغل‌، ثروت و اعتبار ارزیابی کردند. مطالعه دوم با حضور 349 نفر از افراد که از طریق شبکه اجتماعی پروفایلیک جذب شده بودند، انجام شد. در این مطالعه نیز، شرکت‌کنندگان جذابیت ظاهری ، وضعیت اجتماعی و محبوبیت اجتماعی خود را در ارزیابی‌های کوتاه مورد بررسی قرار دادند. مطالعه سوم به شکل یک آزمایش انجام شد که در آن پژوهشگران باورهای شرکت‌کنندگان را در مورد جذابیت ظاهری خود تغییر دادند و تاثیر این تغییر بر وضعیت اجتماعی خودشان را بررسی کردند. این آزمایش آنلاین با مشارکت 441 کارگر آمریکایی از شرکت ام تورک انجام شد. این تحقیقات ارزشمند نشان دادند که جذابیت ظاهری ممکن است به عنوان یک عامل مهم در تعیین باورها و موقعیت اجتماعی فردی مطرح شود و اثرات جالبی بر رفتار و باورهای افراد داشته باشد. این موضوع ارتباط جذابیت ظاهری با وضعیت اجتماعی را به یک نگاه جدید تبدیل کرد که می‌تواند راهنمایی مهمی برای بررسی‌های آینده در این زمینه فراهم کند.

نتایج این تحقیق نشان داد که افرادی که خود را به عنوان یک فرد دارای جذابیت ظاهری بیشتری تصور می کردند، معمولا وضعیت اجتماعی خود  را نیز بالاتر تصور می کردند. تحقیق دوم نیز این مساله را تایید کرد و اظهار کرد که بخشی از ارتباط بین تصورات شخصی از جذابیت ظاهری و وضعیت اجتماعی ممکن است بر مبنای تصورات شخصی از محبوبیت اجتماعی توسط فرد توسعه یافته باشد. این تحقیقات می‌توانند اساسی برای تفهیم بهتر رفتارهای اجتماعی و روانشناختی انسان‌ها باشند. این دانسته‌ها می‌توانند به ما کمک کنند تا درک عمیق‌تری از روند شکل گیری نظرات شخصی و اعتقادات اجتماعی فراهم آوریم و یا حتی راهکارهایی برای بهبود خودشناسی و روابط اجتماعی‌مان بیابیم.

 

منبع خبــــــر

 

 


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا

Adblock را متوقف کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید