آلبرتا به دنبال درمان اجباری برای معتادان!

دولت آلبرتا در میانه بحران مواد مخدر که سالانه جان بیش از 1 هزار نفر را می گیرد، لایحه ای جنجالی، تحت عنوان قانون مداخله دلسوزانه را ارائه کرده که در صورت تصویب، اولین در نوع خود در کانادا خواهد بود. این قانون به خانوادهها، پزشکان، مأموران پلیس و قیمها اجازه میدهد تا افراد دارای اعتیاد شدید را به اجبار وارد روند درمان کنند که شامل سه ماه بستری در مراکز بازپروری یا شش ماه درمان تحت نظر در جامعه می باشد.
دن ویلیامز، وزیر بهداشت، سلامت روان و اعتیاد، میگوید هدف ما نجات جان افراد و فراهم آوردن فرصتی واقعی برای بهبودی است. بر اساس این طرح، افراد در معرض آسیب به خود یا دیگران میتوانند با حکم کمیسیون سهنفره شامل وکیل، پزشک و نمایندهای از عموم مردم، به اجبار تحت درمان قرار گیرند. این فرآیند با نظارت قانونی و امکان داشتن وکیل همراه خواهد بود. درمان شامل برنامههای فردی است که هر شش هفته بازبینی میشود، و بیماران نمیتوانند درمان پزشکی را رد کنند. دولت تخمین میزند تنها تعداد کمی از معتادان واجد شرایط این طرح خواهند بود — مثلاً افرادی که در سال بیش از 10 بار به دلیل مصرف مواد به اورژانس مراجعه کردهاند.
هنوز مراکز نگهداری ساخته نشدهاند، اما بودجهای 180 میلیون دلاری برای ساخت دو مرکز 150 تختخوابی در کلگری و ادمونتون در نظر گرفته شده است. جوانان در مرکز ویژهای در ادمونتون و خانههای امن بازسازیشده تحت برنامه موجود برای کودکان دارای اعتیاد، درمان خواهند شد.
دولت آلبرتا معتقد است دوره درمانی حداقل سه ماهه برای بازسازی مغز ضروری است. با اینکه اجرای کامل این سیستم تا سال 2029 زمان خواهد برد، قرار است تا سال 2026 امکانات موقت فراهم شود.
در حالی که کارشناسان اعتیاد نسبت به اثربخشی درمان اجباری دیدگاههای متفاوتی دارند، دولت آلبرتا این قانون را گامی ضروری برای مهار بحران مواد مخدر و نجات جان انسانها میداند.